300 Dekar Serada 4 Bin 200 Ton Üretim

Çorum’da toplam 300 dekar tarim arazisinde seracilik yapildigi açiklandi.

Il Genel Meclisi Tarim ve Hayvancilik Komisyonu Baskani Yusuf Kaya, seracilikla ilgili hazirlanan arastirma raporunu Meclis üyelerinin bilgisine sundu.

Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü verilerine göre Çorum’daki sera alanlarinin 230 dekarinin merkezde, 70 dekarinin ise ilçelerde yer aldigini anlatan Yusuf Kaya, seralardan elde edilen ürün miktarinin ise 4 bin 200 ton oldugunu söyledi.

Arastirma ve Gelistirme Komisyonu’nun da destegiyle hazirlanan raporda seralarin yer aldigi bölgelerden de bahseden Kaya, “Çorum’daki seralar barajlarin çevresindeki köylerde yogunlasiyor. O nedenle Esençay, Eskiköy, Çanakçi, Altinbas, Üyük ve Yerliköy baslica üretim alanlarini bünyelerinde topluyor” dedi.

Seracilik için yüzde 50’ye varan devlet tesvigi, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu desteginin uygulandigini hatirlatan Kaya, “Çorum’daki seralarda hiyar, domates, biber, ikinci ürün olarak ise marul, roka, tere ve yesil sogan üretiliyor” diye konustu.

Komisyon Baskani Kaya, seraciligin gelistirilmesine yönelik önerilerini de rapor çerçevesinde dile getirdi.

http://corumhakimiyet.net/Detay/57999/300-dekar-serada-4-bin-200-ton-uretim.aspx#.VcRSmPntlBc

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..