Amasya’da 80 Milyon Dolarlik Et Yatirimi

Türkiye ve Çin’de faaliyet gösteren hizli servis restoran zinciri isletmecisi TFI TAB Gida, bugüne kadar 170 milyon dolarlik tarim yatirimi yapmis durumda. Türkiye’de kurulu olan patates, et, salata, süt ve ekmek fabrikasi gibi üretim tesislerine simdi de et tesisi ilave oluyor. 80 milyon dolar yatirimla Amasya’da Ekur Et Entegre Tesisi’ni hizmete sokan sirket, bünyesindeki markalarin yani sira sektörün et ihtiyacini da karsilamak üzere, taze et, donuk et ve büfe ürünleri olmak üzere toplu tüketim ürünleri, sarküteri ürünleri ve paketli et üretimini gerçeklestirecek. 40 bin metrekaresi kapali olmak üzere toplam 92 bin metrekarelik büyüklükte, yilda 36 bin ton karkas et isleme kapasitesine sahip Amasya Ekur Et Entegre Tesisi, teknolojik üretim yöntemleri ve üretim kapasitesi ile Türkiye’nin ilk 3 entegre et üretim tesisi arasinda yer aliyor. ÇÖZÜM ÜRETIMDE TFI TAB Gida Yatirimlari ekosistemi hakkinda açiklamalarda bulunan TFI TAB Gida Yönetim KuruluBaskani Erhan Kurdoglu, gelecegin dünyasinda söz sahibi olmak için ülke olarak tarimsal endüstri ekosistemini olusturmak durumunda oldugumuzu söyledi. Kurdoglu sözlerini söyle sürdürdü: “Gida ürünlerinin fiyatlari, gelecek 10 yilda iki katina çikacak. Dünyada tarim alanlari kisitli, bizse ülke olarak 280 milyon dönüm tarim arazisine sahibiz. Ancak biz bunun yüzde 35’ni kullaniyoruz. Özetle yaklasik 180 milyar dolar toprak altinda yatiyor. Ülke olarak ne petrolümüz ne de dogalgazimiz var. Bizim en büyük dogal kaynagimiz tarim. Bu nedenle, tarimda bir dönüsüme ihtiyacimiz var. Tarimsal endüstriyi ticaret degil üretim odakli olarak yeniden sekillendirmek durumundayiz. Ancak bu sekilde dünyada bu konuda söz sahibi olabilir, ayni zamanda gida enflasyonu ve istihdamsorununu asabiliriz.”

 

 

 

Türkiye ve Çin'de faaliyet gösteren hizli servis restoran zinciri isletmecisi TFI TAB Gida, bugüne kadar 170 milyon dolarlik tarim yatirimi yapmis durumda. Türkiye'de kurulu olan patates, et, salata, süt ve ekmek fabrikasi gibi üretim tesislerine simdi de et tesisi ilave oluyor. 80 milyon dolar yatirimla Amasya'da Ekur Et Entegre Tesisi'ni hizmete sokan sirket, bünyesindeki markalarin yani sira sektörün et ihtiyacini da karsilamak üzere, taze et, donuk et ve büfe ürünleri olmak üzere toplu tüketim ürünleri, sarküteri ürünleri ve paketli et üretimini gerçeklestirecek. 40 bin metrekaresi kapali olmak üzere toplam 92 bin metrekarelik büyüklükte, yilda 36 bin ton karkas et isleme kapasitesine sahip Amasya Ekur Et Entegre Tesisi, teknolojik üretim yöntemleri ve üretim kapasitesi ile Türkiye'nin ilk 3 entegre et üretim tesisi arasinda yer aliyor.

 

 

 

TFI TAB Gida Yatirimlari ekosistemi hakkinda açiklamalarda bulunan TFI TAB Gida Yönetim Kurulu Baskani Erhan Kurdoglu, gelecegin dünyasinda söz sahibi olmak için ülke olarak tarimsal endüstri ekosistemini olusturmak durumunda oldugumuzu söyledi. Kurdoglu sözlerini söyle sürdürdü: "Gida ürünlerinin fiyatlari, gelecek 10 yilda iki katina çikacak. Dünyada tarim alanlari kisitli, bizse ülke olarak 280 milyon dönüm tarim arazisine sahibiz. Ancak biz bunun yüzde 35'ni kullaniyoruz. Özetle yaklasik 180 milyar dolar toprak altinda yatiyor. Ülke olarak ne petrolümüz ne de dogalgazimiz var. Bizim en büyük dogal kaynagimiz tarim. Bu nedenle, tarimda bir dönüsüme ihtiyacimiz var. Tarimsal endüstriyi ticaret degil üretim odakli olarak yeniden sekillendirmek durumundayiz. Ancak bu sekilde dünyada bu konuda söz sahibi olabilir, ayni zamanda gida enflasyonu ve istihdam sorununu asabiliriz."

 

 

 

4 kitada, 8 ülkede, 2 milyar dolar is hacmi ile faaliyet gösteren Ata Holding olarak tarimsal endüstri alaninda ciddi bir tecrübeye sahip olduklarini dile getiren Erhan Kurdoglu, sözlerini söyle sürdürdü: "TFI TAB Gida Yatirimlari olarak operasyonlarimizda en büyük gücümüzü bugüne kadar 170 milyon dolar yatirim yaptigimiz, tarimsal endüstri ekosisteminden aliyoruz. Insanlar disaridan bizi hizli servis restoran isletmecisi olarak görebilir ama bunun arkasinda ekmek, patates, salata, süt ve et üretimini kendi bünyemizde çözdügümüz çok büyük bir ekosistem var. Bunlardan Ekmek Unlu Mamulleri, pizza hamurundan hamburger ekmeklerine tüm restoranlarimiza ekmek ürünleri sagliyor. Aylik 25 milyon sandviç ekmegi ve 1 milyon dilim ekmek ile Türkiye'nin en çok üretim yapan fabrikalarindan biri. Özgörkey Grup ile ortakligini paylastigimiz Atakey, yillik 90.000 ton kizartilmaya hazir patates üretimi ile dünyanin en büyük üreticilerinden biri. Bölgedeki çiftçilerimizle sözlesmeli tarim yapiyoruz. Sadece Türkiye'deki restoranlarimiza vermiyor, Çin'e de ihraç ediyoruz. Çin'deki limanlara ihraç edilmek üzere islenen patatesler 20.000 metrik tonun üzerinde kapasitesi bulunan soguk hava depolarinda muhafaza ediliyor."

 

 

Ürün bazinda kapasite artislari planlandiklarini söyleyen Ekur-Et Entegre Tesisi CEO'su Erhan Cansu, "Ürün bazinda kapasite artislari planliyoruz. Örnegin döner bizim özel bir ürünümüz. Hem ülkemizde çok tüketilen bir ürün hem de TAB Gida çatisi altinda Usta Dönerci gibi bir markamiz var. Bu sebeple aylik 60 tonu bulan kapasitemizi 300 tona çikaracak bir yatirima basladik. Bu yatirimi kisa bir sürede tamamlayacagiz. Et ihracati yapmiyoruz ama özellikle Türk Cumhuriyetleri, Katar, Kuveyt gibi Arap ülkeleri ile Afrika pazari radarimizda" dedi. https://www.sabah.com.tr/yazarlar/oguz/2019/01/28/amasyada-80-milyon-dolarlik-et-yatirimi

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..