Amasya’da Mobilya Ve Otomotiv Sektörüne ‘AKÜDGEM’ Destegi
Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nin uyguladigi ‘Amasya Mobilya ve Otomotiv Sektöründe Ortak Kullanim Tesisi ve Küçük Isletmelere Danismanlik Hizmeti Kurulmasi Projesi’nin (AKÜDGEM) sektörel tanimi toplantisi yapildi.
AB destekli proje kapsaminda Küçük Sanayi Sitesi’nde toplam 4 bin 777 metrekarelik alanda insa edilecek tesisin zemin katinda oto tamir atölyesi, 1. katinda agaç isleri atölyesi, 2. Katinda egitim merkezi ve idari birimlerin olusturulacagini belirten Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birligi Baskani Isa Köse, bununla da isletmelere teknolojik destek saglanacagini söyledi.
Mobilya ve otomotiv sektörlerinin yeniliklere açik ve sürekli gelisme içerisinde olan sektörler olduguna isaret eden Isa Köse, “Sektörlerde hem Türkiye’de hem de bölgemizde çesitli çalismalar yapilarak kalite ve üretim sonrasi hizmetin arttirilmasi gerekmektedir. Bu noktadan hareketle daha önceki birlik baskanimiz Sayin Hatay Karaman’in girisimleri ile 2009 yilinda hazirlanan projemiz teknoloji, tasarim ve üretim çalismalarinin istenilen düzeye getirerek isletmelerin bölgesel ve ulusal rekabet edebilirliklerinin gelistirilmesi ve büyüyerek is hacimlerinin ve karliliginin artirilmasi ve is gücü istihdam artisinin saglanmasina katki saglayacaktir” dedi.
Köse, “Ilimiz merkezi ve ilçelerinde ahsap ve ahsap ürünleri ile mobilya üretimi yapanlar ile otomotiv sektöründe mal ve hizmet üretim yapan isletmelerin bireysel olarak satin alamadiklari son teknoloji otomotiv ariza tespit ve onarim cihazlari ile ahsap ve ahsap ürünleri ve mobilyacilik sektöründe seri üretim makinelerinin bulundugu ortak kullanim atölyeleri olusturarak bu sektörlerde hizmet veren isletmelerin bu makineleri kullanmak sureti ile kaliteli, verimli üretim ve hizmet yapmalarini hedefleyen projemizin arsasinin birligimize bedelsiz olarak hibe edilmesine katki saglayan Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Baskani Sayin Fatih Akçay’a ve yönetim kuruluna ayrica projemizin arsasinin imar islerinde birligimize yardimci olan Amasya Belediyesi imar ve fen islerine ve projemize kosulsuz destek veren Amasya Belediye Baskanimiz Sayin Cafer Özdemir’e sonsuz tesekkürlerimizi sunariz” diye konustu.
Konusmasinda projenin Amasya için önemli oldugunu vurgulayan Belediye Baskani Özdemir, Amasya Belediyesi’nin de kati atik bertaraf tesisi ve sivi atik tesisi gibi projeleri AB ve yerel kaynaklarin kullanimiyla hayata geçirdiklerini hatirlatti.
Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nin özellikle de mobilya ve otomotiv sektörü alaninda faaliyet gösteren isletmeler için faydali bir projeyi uygulamaya koydugunu vurgulayan Vali Çomaktekin de, “Rekabet edebilmek için maliyetleri düsürmenin bir yolu da teknolojiye en kisa sürede intibak edebilmektir. Küçük isletmeler sermaye yetersizliginden ötürü bunlari yapamiyorlar. Bu açidan bir kolaylik saglanmis. Büyük sektör temsilcileri bu ortak kullanim alaninda, ortak bir bakis ve hareketle teknolojiyi kullanip, maliyetlerini de düsürüp, rekabet edebilme imkanlarini arttirarak daha üst bir sinifta güçlü bir sektör olarak Amasya’da bu alanda hizmetlerine devam edeceklerdir” diye konustu.
14 kisinin görevlendirileceginin planlandigi tesisle ilgili atilacak adimlarla ilgili sunumun ardindan Çomaktekin ile Özdemir’e projeye desteklerinden dolayi plaket verildi.