Amasya Belediye Baskani Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda 'Alaninda Tecrübe Konusuyor' adli programda üniversitelilerle bulustu.
Harita Mühendisi olan Belediye Baskani Özdemir, Teknik Bilimler MYO Harita ve Kadastro Programi ögrencilerine mesleki tecrübelerini anlatirken, "Ögrendiklerinizi pratige döküp, becerinizi gelistirmeniz gerekiyor. Bu da sizin içinizdeki mesleki heyecanla, kendinizi gelistirmenizle alakali bir durum. Eger bu meslegi seviyorsaniz çok keyif alarak yapacaksiniz, arazide karsilastiginiz problemleri çözdügünüzde bir çocuk gibi sevineceksiniz" dedi.
Harita teknikerliginin kamu ve özel sektörde aranan bir meslek oldugunu anlatan Baskan Özdemir, "Bizim meslegimizden geçmeyen bir mühendislik dali yoktur. Bütün mühendisliklerin konumla, mülkiyetle iliskilendirme problemleri vardir. Bu problemleri çözecek isi yapanlar da haritacilardir. Dolayisiyla isinizi sevdiginiz zaman, isinizi iyi ögrendiginiz zaman, pratik zekanizi gelistirdiginiz zaman, teknolojiyi iyi takip ettiginiz zaman, gerekli yazilim programlarini iyi kullandiginiz zaman aranan nitelikli elemanlar olacaginizi düsünüyorum. Mezun oldugunuzda ilk is tecrübelerinizi yasayacaginiz isletmeleri seçerken çok seçici davranmayin. Ilk çalistiginiz kurumlari kendinize bir staj alani olarak görün" diye konustu.
Ögrencilerden gelen kentsel dönüsüm projesiyle ilgili bir soruya 'Biz Amasya'yi yaparak degil yikarak güzellestiriyoruz" yanitini veren Cafer Özdemir, "Türkiye'de ne yazik ki sehirler çarpik bir sekilde yapilanmistir. Sizler gibi plan yapabilen, uygulayabilen egitimli ve donanimli teknik elemanlar olmadigi için böyle olmustur. Biz de simdi teknik çalisanlarimizin sundugu projeler dogrultusunda Amasya'daki islerligini yitirmis kamu binalari yikip daha islevli, depreme dayanikli yeni binalar yaparak Kültürel Kentsel Dönüsüm yapiyoruz. Çarpik yapilasmadan Amasyamizi kurtariyoruz" seklinde konustu.
Özdemir, trafik sorunlariyla ilgili gelen bir soruya ise su yaniti verdi: "Amasya koridor bir sehir. Uzunlugu 15 km, genisligi 700 metre. 700 metrelik alanda da bir tane 70 metrelik irmagimiz, sehirlerarasi yolumuz var. Geri kalan alanimizin ise bir kismi konut bir kismi da birinci derece dogal ve kültürel sit alani. Amasya'da yaklasik 38 bin civarinda konut var 40 binin üzerinde de araç var. Yani her evde ortalama 1,2 tane araç var. Dolayisiyla yeni çözümler üretmemiz lazim. Bununla ilgili bir çalismamiz var. Kalenin içinden bir tünel yapacagiz. O projeyi de bir harita mühendisimiz hazirladi ve projede de sizin gibi birçok harita teknikleri arkadasimiz da çalisiyor."