Tarim ve Orman Il Müdürü Orhan Sari, Çorum’da yilda ortalama 3 bin 500 ton kiraz üretildigini belirterek, çiftçilerin ürettikleri kirazi ihraç edebilmeleri için gerekli sertifikasyon çalismalarinin basladigini söyledi.
Sari, Çorum’daki kiraz üreticilerine yönelik Tarim ve Orman Il Müdürlügü konferans salonunda düzenlenen organik tarim bilgilendirme toplantisinda yaptigi konusmada, kirazdaki en büyük sikintinin pazarlama konusunda yasandigini belirtti.
Çorum’da çiftçilerin yillik ortalama 3 bin 500 ton kiraz üretimi gerçeklestirdigini dile getiren Sari, “Ilimizde kiraz üretimi var ancak ihracat yapabilmemiz için diger illerden farkli bir ürün ortaya koymaliyiz. Bu da ancak organik tarimla mümkün olabilir.” dedi.
Kiraz üretiminde organik tarimin yayginlasmasi için bilgilendirme toplantilari düzenlediklerini ifade eden Sari, “Bir taraftan da çiftçilerimizin organik tarim sertifikalarini almalari için bilgilendirme toplantilari düzenliyoruz. Süreç tamamlandiginda çiftçilerimiz organik kriterlere göre ürettikleri kirazi yurt disina gönderebilecek.” diye konustu.