Aylik Cografya ve Kesif dergisi Atlas, Agustos sayisinda ‘Lezzetin Kentleri’ni okurlarina tanitti.
Ünlü Gurme Mehmet Yasin’in ‘Gezgince’ adli kösesinde kaleme aldigi yazida Türkiye’nin çesitli sehitlerine ait lezzetler anlatildi.
Makalesinde yurdun dört bir yanindan lezzetleri anlatan Mehmet Yasin, ‘Hititler’in Mirasçisi’ baslikli bölümde ise Çorum mutfagini tanitti.
Çorumla ilgili kisimda su bilgilere yer verildi:
“Çorum mutfagi, Hititler’den günümüze kalan kadim bir mirastir. 300 çesitten fazla yemek oldugu öne sürülür. Taze asma yapragi ile yapilan yirtma yemegi çok yaratici bir yemektir. Kiyma ile doldurulan kuzugöbegi mantari dolmasi, pekmez, kusbasi et ve ayva ile pisen ayvali yahni, didiklenmis tavuk gögsü ile yapilan Çorum köftesi, kuru manti bu mutfagin bas yapitlarindan bazilaridir. Bu mutfagin krali ise Iskilip dolmasidir. Sirik kebabi da Çorum’un gurur duydugu yemeklerin arasinda yer alir.”