Hitit’te Iki Bilimsel Konferans

Hitit Üniversitesi bünyesinde çalismalarini sürdüren Hitit Uygarligi Arastirma Merkezi 2015 yilinda gerçeklestirdigi etkinliklere bir yenisini ekledi.

Arastirma Merkezi arastirmacilari koordinatörlügünde “Yazili Belgeler Isiginda I. binyilda Karkamis” ve “M.Ö. 2. binyilda Anadolu’daki Büyük Uygarlik: Hititler” isimli iki konferans Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yogun bir katilimla gerçeklesti.

Müze Müdürü Önder Ipek ve Müze arastirmacilari, Hitit Üniversitesi Arkeoloji bölümü ögretim üyeleri ve Hitit Uygarligi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ilknur Tas ve ögrencilerin hazir bulundugu konferansa Çorum halkindan yogun talep vardi.

Ilk konferans sabah saatlerinde, Istanbul Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Peker tarafindan verildi. Söz konusu bilimsel toplantida, Kargamis’ta 2014 yili kazi sezonundan ele geçen buluntular arkeolojik ve filolojik açidan yorumlandi. Karkamis kazisindan ele geçen luvice yazili stelleri yorumlayan Peker, halen çözüme ulastirilmamis bazi problemleri de burada ilk kez bilim dünyasinin önüne serdi. Ögleden sonra ise, Istanbul Üniversitesi’nin duayen hocalarindan ve Türkiye’nin ilk Hititologlarindan biri olan emekli ögretim üyesi Prof. Dr. Belkis Dinçol yaklasik iki saat süren bir konusma yapti. Sözlerine Hitit Arastirma Merkezi’ne tesekkür ederek baslayan Dinçol, Hitit Uygarligi hakkinda bugüne kadar yapilan çalismalardan; Hitit Devleti’nin siyasi tarihi, Hitit gelenekleri, Hititler’in devlet anlayisi, Hitit dini, Hititler’de büyü, fal ve kehanet gibi dinleyicilerin büyük ilgiyle izledigi Hitit dünyasina ait bazi konulara degindi. 

http://www.corumhaber.net/guncel/hititte-iki-bilimsel-konferans-h38774.html

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..