KamuÜniversiteSanayi Isbirligi (KÜSI) Planlama ve Gelistirme Kurulu 2018 Yili 2. Toplantisi Ondokuz Mayis Üniversitesi Senato Toplanti Salonu Vali Osman Kaymak, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve kurul üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Selahattin Altunsoy, kurul olarak yogun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Önümüzdeki hafta Sali günü 11 Aralik tarihinde saat 10’00’da Orta Karadeniz Kalkinma Ajansinin Konferans Salonunda Sanayi Isbirligi Projeleri adi altinda bir sunum yapilacak. Bakanligimizdan bir daire baskani bu konuda bilgilendirmede bulunacak. Buradaki toplantiya kamu ihale kanununa tabi olan bütün kurumlari davet edecegiz” dedi.
Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç yaptigi konusmasinda, “Üniversiteye ait imkanlari bütün kurumlar için kullanilabilecek imkanlar olarak görüyorum. Bu isbirligimizin amaci da zaten ülkemize daha iyi hizmet edebilmenin bir yolunu bulabilmektir. Kamuüniversitesanayi isbirligi önemli ve bunun önemine hepimiz inaniyoruz. Onun gereklerini yerine getirebilmek için de yapilmasi gerekenler var. Yapilmasi gerekenleri de birlikte gerçeklestirecegiz. Un var, yag var, seker var, ama önemli olan buradan helva çikarmak. Bizde basarili akademisyenler var. Sanayicilerimizin ihtiyaçlari var. Devletimiz de bunun farkinda ve buna dair kanunla düzenlemeler yapiyor, kurullar olusturuyor. Içerisinde yer alan biz insanlar bunun farkina varip geregini yerine getirmedigimiz sürece hakikaten bu sürecin netice verir noktaya ulasmasi mümkün degil. Buradan sonuç çikarmak için hepimizin görevinin geregini yerine getirmesi lazim” ifadelerini kullandi.
Toplantida yaptigi konusmada, üniversite ile kentin ve sanayinin isbirligi yapmasinin çok anlamli ve önemli oldugunu vurgulayan Vali Osman Kaymak ise, “Bu anlamda kurullar ve komisyonlar olusturulmus. Samsun’da da bu konuda güzel çalismalar var ama süphesiz daha iyisini yapmak için kararliyiz. Bütün arkadaslarin ayni anlayista olduklarini düsünüyorum. Herkes daha yürekten inanarak kendi kurumuyla ilgili olarak üniversiteyle ve üniversite de kendi çalismalariyla ilgili olarak hangi kurumla isbirligi gerektigini tespit edip, o alanlarda yogunlasirsa gerçekten bir sinerji olusacaktir. Bu sinerjiyle ortak sonuçlar ortaya çikacak, bundan da süphesiz hem üniversitemiz, hem kentimiz, hem de ülkemiz ciddi manada yararlanmis olacaktir” seklinde konustu.
Bu tür toplantilari standart bir sekilde konusulup, bitirilen toplanti olmaktan çikartip islevsel kilmanin kurul üyelerine bagli oldugunu ifade eden Vali Kaymak, “Bu görevlerde oldugumuz müddetçe sorumluluklarimiz çok fazla. Hepimizin görevleri bizlere emanet. Görevde kaldigimiz sürece ne kattigimiz konusunda kendimizi sorguya çekmemiz gerekiyor. Görevli olanlarin disinda buraya çagrilan sanayici arkadaslarimiz da bu kurullari islevsel kilmak adina katki saglamalilar. Ben bu isbirligini önemsedigimi belirtmek istiyorum. Bunun güzel sonuçlarini da bundan sonraki toplantilarda görmek istiyoruz” diye konustu.
Ondokuz Mayis Üniversitesinin Türkiye’nin saygin üniversiteleri arasinda oldugunu ve yeni kurulan Samsun Üniversitesiyle birlikte Samsun’u ‘üniversite ve egitim kenti’ yapmak istediklerini kaydeden Vali Osman Kaymak konusmasini söyle tamamladi: “Üniversitelerimizin gelismesi ve güçlenmesi kentle bütünlesmesine baglidir. Üniversite kendi çapinda gayret ediyor ama kentten destek alamiyor veya kent üniversiteye kosuyor ama istedigi ilgiyi göremiyorsa bunlar basarinin önündeki en büyük engellerdir. Bunlar olmadan birbirimizi kucaklayalim, birbirimize anlayisla yaklasalim, gerçek manada sonuç odakli olarak çalismalarimizi yürütelim.”