Samsun'da Yarini Kodlayan Çocuklar Hackathon Da Bulustu
TEGV'li çocuklari dijital bir gelecege hazirlamak amaciyla yola çikan Gönüllüler, Türkiye Vodafone Vakfi ve Habitat Dernegi ile bir araya gelerek “Yarini Kodlayanlar” projesini TEGV Samsun EP de hayata geçirdiler.
Gönüllülerin verdikleri etkinliklerde 7-14 yas arasindaki çocuklarda kodlama bilinci ve kendin yap (maker) kültürünün olusturulmasi hedeflendi. Bu egitimler sayesinde çocuklar sadece teknoloji tüketicisi olmayip yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanin yollarini ögrendiler. Bu etkinlik ile bunun ilk adimlari TEGV Samsun Egitim Parki'nda atilmaya baslandi. Bu adim ile teknoloji tüketen degil, teknoloji üreten çocuklar için bir baslangiç oldu.Etkinlik sayesinde çocuklar sadece teknoloji tüketicisi olmayip yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanin yollarini ögrendiler.
Verilen kodlama etkinliginde çocuklara “kendin yap” kültürünün de temelini olusturan 4 temel degerin ögretilmesi hedeflendi: hayal et, tasarla, yap ve paylas. Yeni fikirlerin her zaman hayal etmekle basladigi gerçegiyle, çocuklarin hayal gücünü harekete geçirmek hedeflendi ve onlara hayal ettikleri düsünceleri tasarlama imkâni sunuluyor.
Vodafone Vakfi isbirligiyle Samsun'da gerçeklestirilen "Yarini Kodlayanlar" projesi çerçevesinde ayni zamanda Habitat Dernegi'nin vermis oldugu Egitmen Egitiminde 3 TEGV Gönüllüsü Egitmen oldu.
TEGV Samsun Egitim Parkinda, etkinliklerini vermeye baslayan gönüllülerimiz 61 TEGV Çocuguna programi aktarirken, Samsun Salipazari Konakören Köyü Ilk ve Ortaokul ögrencilerinden 40 çocugun da Samsun'a gelmesini saglayarak onlara da kodlama egitimini ulastirdilar.
Tüm bu egitimlerin sonunda, ilgili etkinliklere katilan 100 çocugumuz ve mentörlerimiz ile 6 Kasim 2016 Pazar Günü Serra Otel'de bir araya gelerek Hackathon aktivitesi gerçeklestirildi. Gerçeklestirilen bu etkinlikte yerelde ev sahipligi yapan Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi, tüm çocuklarin kusursuz bir Hackathon etkinligi gerçeklestirmesini sagladi. 100 çocuk ve 30 gönüllü mentörün yer aldigi aktivite sabah 10.00 da baslayip 18.00 da sona erdi.
Ilk oturum mbot robot kurulumu, egitimi ve algoritma egitimi ile basladi ve ögleden sonra oturumunda çocuklar mbot robotlari ile grup sunumlarini büyük gruba sunarak günü sonlandirdilar.
Katilim gösteren her çocuk, belge ve madalya ile onurlandirildi.
Hackathon Nedir: Ortak bir konuya ilgi duyan kisilerin bir araya gelip, sinirli bir zaman içinde kendilerine verilen konu ile ilgili ortaya yeni bir ürün çikarmaya çalistiklari etkinliktir.