Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Festivali Yapilacak
Samsun'da "Yöresel Ot Yemekleri Festivali" yapilacak SAMSUN (AA) - Samsun Turizm Dernegi Baskani Dilek Genç, Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda "Yöresel Ot Yemekleri Festivali" düzenleyeceklerini belirtti. Genç, AA muhabirine, Samsun'un turizm alaninda kalkinmasi ve gelismesi için baslatilan çalismalar kapsaminda çesitli aktiviteler yapildigini söyledi. Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda Samsun Büyüksehir Belediyesi ve Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi ile düzenlenecek festivalin Samsun'da ilk kez gerçeklestirilecegini aktaran Genç, sunlari kaydetti: "Samsun'un bütün güzelliklerini ve özelliklerini ön plana çikarmak istiyoruz. Bu kapsamda 'Yöresel Ot Yemekleri Festivali' düzenliyoruz.
Iki gün sürecek festival kapsaminda ilk gün Bafra ilçesine bagli Sürmeli köyündeki genis arazide yenilebilir ot toplama yarismasi düzenlenecek. Kadinlarimiz burada yemek yapabilecekleri kaldirik, kirçan, sakarca, ebegümeci, tere, semizotu, karalahana, yazi pancari gibi bitkileri toplayacak. Belirlenen sürede en iyi ve en çok bitki toplayanlar dereceye girecek. Festivalin ikinci gününde ise toplanan bitkilerden yöresel yemekler yapilacak. Türkiye Asçilar Federasyonu'ndan olusan özel jüri ekibimiz de yemeklerle dereceye girenleri belirleyecek." Amaçlarinin Samsun'un kültür degerlerini ön plana çikarmak oldugunu ifade eden Genç, festivalin 17 Nisan'da Dogupark'taki Sevgi Kafe yanindaki alanda gerçeklestirilecegini sözlerine ekledi.