Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Basladi

4. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Samsun Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesinde gerçeklestirilen programla açildi.

 

Açilis konusmasini yapan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Zihni Sahin, "Gerçekten ülkemizde düzensiz beslenme ve kilo yapici yiyeceklerin tüketilmesi neticesinde sagliksiz bir topluma dogru gidiyoruz. O bakimdan ot yemeklerinin bilhassa saglikli yiyeceklerin tüketilmesine yönelik tanitim yapma amaçli 4. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ni düzenliyoruz. Bundan sonra diger belediye baskanlarimizla da toplanti yapip katilimin daha fazla olmasi ve bu olayin yayginlasmasi noktasinda her türlü çabayi gösterecegiz. Destek vermeye de devam edecegiz. Burada valiligimizin büyük destegi var. Turizmciler dernegi ve SAMTAP basta olmak üzere bütün taraflar bu isin içinde. Saglikli bir toplum olusturma yönünde ve de ekonomik anlamda baktigimizda daha ucuza üretilecek yemeklerin tüketilmesi aile bütçesine de katki saglayacaktir. Bu festivale katki veren herkese tesekkür ediyorum. En önemli katilimlariyla bu festivali anlamlandiran katilimcilara ve üreticilere tesekkür ediyorum” dedi. 

 

Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Sefer Arli ise Bafra'nin Sürmeli Mahallesi'nde yenilenilir 75 çesit ot toplandigini vurgulayarak, "Dün ise Alaçam ilçesi Gökçebogaz’da 76 çesit ot tespit edildi. Son yillarda gerek tarimsal ilaçlarin, gerekse gübrelerin bilinçsizce kullanimi bitkisel üretimde artisin yaninda kalitesiz ve insan sagligini tehdit edecek ürünlerin ortaya çikmasina neden olmustur. Tarimsal üretimde kullanilan kimyasallarin (ilaç, gübre gibi) olumsuz etkilerinin insan ve toplum sagligi üzerindeki geri dönüsü zor etkiler birakmaktadir. Tüm bu olumsuz etkilerin ortadan kaldirilmasi amaciyla kimyasal gübre ve tarimsal savas ilaçlarinin yerine ayni görevi yapan organik gübre ve organik bitki koruma ilaci kullanilmasi amaciyla 60 adet sivi organik gübre ile 85 adet bitki koruma ilaci temin edilmistir. Pazar ile ilgili ilk Dernek Baskani Süleyman Özata ve dernek üyeleri tarafindan ihtiyaçlar bildirildiginde birinci sart olarak kendi üreticilerin disinda burada satis yapilmayacaksa biz bu iste variz dedik. Bize söylenen sözler tutulmus ve bugün burada sadece çiftçilerimiz kendi ürettiklerini ürünleri satmaktadir. Yani tarladan sofraya kadar kontrol edilen ürünler bu pazarda Samsun halkiyla bulusmaktadir. Ayrica pazarda satilan süt ürünlerinin uy sartlarda saklanmasi için sanayi tipi buzdolabi da Belediyemiz tarafindan dernegimize en kisa sürede tedarik edilecektir. Bu güne kadar oldugu gibi bundan sonraki büyüme süreçlerinde dernegin her zamanda yaninda olacagiz. Bu örnek Organik Köy modelinin ilimizde yayginlasmasini istiyoruz” diye konustu. https://www.samsunhaber.com/samsun-haber/samsun-yoresel-ot-yemekleri-festivali-basladi-h35435.html

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..