Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Için Basvurular Basladi

Karadeniz'de doganin zenginliginin, otlarin çesitliliginin ve bu otlarla pisirilen yemeklerin tanitilarak hem unutulmamasini hem de gelecek kusaklara aktarilabilmesini saglamak amaciyla Samsun Valiligi, Samsun Büyüksehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi, Samsun Turizmciler Dernegi, Samsun ve Çevresi Turizm Alani Altyapi Hizmet Birligi'nin destegi ile bu yil ikincisi düzenlenen Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali 25-29 Mayis 2016 tarihlerinde gerçeklestirilecek.

Yapilan açiklamada, yarismalar ve stantlar için basvurularin basladigi, Hem yarismalara katilim hem de stantlar için herhangi bir ücret alinmayacagi bildirildi.

Yöresel otlara ve yemek yapmaya ilgi duyan herkesin festivalde stand açabileceginin belirtildigi açiklamada, basvurularin sahsen yapilmasi gerektigi ifade edildi.

Açiklamada su bilgilere yer verildi;

“Ayrintili bilgi için www.samsunotfestivali.com adresi incelenebilir. Festivalle saglikli ve dogal beslenmenin öneminin giderek arttigi bu dönemde, otlari taniyip bilenlerle, tanimak isteyenlerin bulusmasini saglamak amaçlanmaktadir.

25 Mayis 2016 Çarsamba aksami Izcilik Kulübü'nün Sürmeli Köyü'nde kamp kurmasi ve festival kamp atesinin yakilmasi ile baslayacak olan festival, 26 Mayis 2016 Persembe günü Sürmeli Köyü'nde düzenlenecek otlari tanima etkinligi, çocuklarla dogada resim etkinligi ve En Çok Çesit Yenilebilir Ot Toplama Yarismasi ile devam edecek.

27 Mayis 2016 Cuma günü Sevgi Gölü yaninda sabah saatlerinde standlar kurulacak, protokol açilis töreni ile festival açilmis olacaktir. Ünlü sefler ile canli mutfak etkinligi, fotograf ve resim sergisi gibi etkinlikler düzenlenecektir.

28 Mayis 2016 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren standlar kurulacak, saat 10.00'da Yöresel Ot Yemekleri Yarismasi baslayacaktir. Yarismada jüri üyesi olarak Iz TV Wilco ile Yasasin Yemek programindan Wilco Van Harpen, Turkmax Gurme Gökçen Adar, Raufood beslenme uzmani Mehmet Ak, Sheraton Grand Samsun Hotel sefi Ercan Yilmaz, Gurme Sef Yazar Haldun Tüzel yer almaktadir.

Yarisma ödül töreni, Ünlü sefler ile canli mutfak etkinlikleri, resim ve fotograf sergileri, izcilik kulübü eglenceli aktiviteler cumartesi günü programinda yer alan etkinliklerdir.

29 Mayis Pazar günü Onur Aniti önünden hareket edecek olan otobüslerle sehir disindan gelen konuklar için Vezirköprü Sahinkaya Kanyonu, Bafra Kizilirmak Deltasi ve Ayvacik Gezisi düzenlenecektir.

Festivale ayrica geçen yil oldugu gibi yemek programcisi sefler, gurmeler, televizyon programcilari, basin mensuplari, yemek bloggerlari, köse yazarlari, fotograf sanatçilari, doga severler, farkli ve yöresel lezzetlere ilgi duyan herkes davetlidir. Samsun'un tanitimi konusunda katki saglanmasi ve ayni zamanda festival slogani olan insanlarin içinde yasadiklari güzelliklerin farkina varmasi amaçlanmaktadir.

Festival programi ve detaylar www.samsunotfestivali.com adresinden facebook/samsunotfestivali adresinden takip edilebilmektedir.

Festival haftasi boyunca Samsun'daki restaurantlarin menüsünde en az bir çesit yöresel ot yemeginin yer almasi için çalisilmaktadir. Amaç festivalin Samsun için geleneksel hale gelmesi ve yöresel degerlerin yasatilmasidir.”

http://www.haberexen.com/samsun-yoresel-ot-yemekleri-festivali-icin-basvurular-basladi-906452h.htm

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..