Tokat'ta Yapiliyor Siparisler Yetismiyor! Katar’dan Büyük Talep…
Tokat yöresine özgü "bez sucuk" üreten firma, Katar'a gönderdigi bir ton ürünün begenilmesinin ardindan aldigi yeni siparisleri yetistirmeye çalisiyor.
Tokat'ta ürettigi yöreye özgü "bez sucugu" Katar'a gönderen firma, ürünün begenilmesi üzerine aldigi yeni siparisleri yetistirmek için çalisiyor.
Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve 15 kisinin istihdam edildigi firma, yüzde 100 dana eti ve baharat karisimiyla hazirlanan, pamuklu torbalara doldurulmasi nedeniyle yörede "bez sucuk" denilen ürünü, Türkiye'nin ardindan Katar'a tasidi.
Firma Genel Müdürü Muharrem Içeloglu, AA muhabirine, bir asirdir bez sucuk üretimi yaptiklarini, dedesi ve babasindan sonra kendisinin bu isle ugrasmaya basladigini söyledi.
Asirlik lezzeti daha fazla insana ulastirmak için 2006'da seri üretime geçtiklerini belirten Içeloglu, "1973'te TSE'den marka tescili alinmis. Türkiye'de bez sucugun Faydali Model belgesini biz aldik." dedi.
Tokat'ta yapilan her sucugun "bez sucuk" olmadigini ifade eden Içeloglu, hazirladiklari karisimi pamuklu bezden torbalara doldurduklarini, 10 gün kurutma odasinda beklettiklerini, daha sonra vakumlayip satisa sunduklarini anlatti.
Içeloglu, bez sucugu digerlerinden ayiran en önemli özelligin, mayalamali yöntemle yapilmasi oldugunu bildirdi. Ürünlerini Türkiye'nin birçok yerine gönderdiklerini, 6 ay önce de Katar'a açildiklarini belirten Içeloglu, Katarlilarin bez sucugu sevdigini vurguladi.
Içeloglu, "Katar'a 1 ton bez sucuk gönderdik. Oradan olumlu sonuçlar aldik. Yaklasik 30 ton yeni talep geldi. Tekrar ürün göndermek için çalismalarimiz devam ediyor. Farkli ülkelere ürün göndermek için de çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.
Tokat bez sucugu, kiyma makinesinden çekilen et ve yagin, tuz, sarimsak ve baharat karisimiyla belirli süre karistirilmasinin ardindan bez torbalara doldurulup kurutulmasi ve bu süreçte ürünün bir iki kez yassilastirilmasiyla yapiliyor.