Uluslararasi 3. Master of Cake Pasta Yarismasi Samsun'da Yapilacak
Yurt içi ve disindan pasta ustalarinin katilacagi 3. Uluslararasi Master Of Cake Samsun Pasta Yarismasi-Pastacilik ve Çikolata Festivali, Atatürk'ün Samsun'a çikisinin 100'üncü yil dönümü dolayisiyla nisan ayinda Samsun'da düzenlenecek.
Master Of Cake Organizasyonlari Kurucu Genel Koordinatörü Zümra Uludogan, gazetecilere yaptigi açiklamada, farkli sehirlerde ulusal ve uluslararasi pasta ve pastacilik festivalleri düzenlediklerini söyledi.
Samsun'dan dogan markanin simdi uluslararasi platformda bulunduguna isaret eden Uludogan, "Türkiye'nin ve dünyanin en iyi pasta seflerinin katilacagi festivalin üçüncüsünü, Atatürk'ün Samsun'a çikisinin 100'üncü yil dönümü dolayisiyla nisan ayinda Samsun'da yapacagiz. Samsun'daki festivalimiz bizler için ayri bir önem tasiyor. 19 Mayis 1919'un 100'üncü yilina özel eserler yapilacak. Pasta ve çikolata tadimlari ile pastacilik sektörünü genis kitlelere tanitmayi hedefledik" dedi.
Uludogan, festivalde yapilacak koleksiyonun bir müzede sergilenecegini belirterek sunlari kaydetti: "Dekoratif ve yenilebilir eserlerin disinda birçok sov ile devasa büyüklükte pastadan heykeller yapilmasini planladik. Kayitlarimiz uluslararasi kapsamda açildi, tüm ülkelerden kayit kabul ediyoruz. En az 6 ülkeden yarismaci ve ziyaretçi katilimi bekliyoruz. Festivalin jüri üyeligini Slovenya'dan Milos Lachkovic ve Pulina Lachkovicova, Isveç'ten Nebojsa Mitrovic, Sirbistan'dan Danijela Pantaci ve Hirvatistan’dan Dada Marcic ile Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu kurucularindan Bayram Özrek, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nden Zihni Türksel, Tugba Geçkil ve Havva Bayar yapacak. Yarismada kazanacak esere 7 bin lira tesvik ödülü verilecek."
Halka açik olacak ve 27-28 Nisan'da gerçeklestirilecek festivalde Ebru Savas, Siraç Çiçek ve Metin Tasçi gibi pasta seflerinden olusan 15 kisilik ekip, yenilebilir sanat alaninda becerilerini ortaya koyacaklari dekoratif koleksiyon hazirlayacak.