Amasya Üniversitesi ile Amasya ve ilçelerinde faaliyet gösteren Il Müdürlügü, Ticaret ve Sanayi odalari, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi arasinda üniversite sanayi isbirligi protokolü imzalandi.
Iftar yemegi sonrasi imzalanan protokole Vali I. Halil Çomaktekin, Merzifon Kaymakami M. Fatih Geyim, Rektör V. Prof. Dr. Murat Gökdere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Süleyman Koca ile kurum ve kurulus amirlerinin yani sira birçok isadami, sivil toplum temsilcileri ve üniversitemizden akademisyenler katildi.
Amasya Üniversitesi ve sanayicileri bulusturan protokolün amaci ve kapsami hakkinda bir bilgilendirme yapan Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Metin Yavuz; Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügüyle beraber farkli protokollerin incelenerek çati protokol olusturuldugunu söyledi. Yavuz, mevcut protokol ile ögretim üyeleri ile sanayicileri ortak bir paydada bulusturup çözüm odakli danismanlik yapmalarinin saglamak ve is birligi zemini olusturmayi planladiklarini ifade etti.
Üniversite-sanayi isbirliginin daha ileri bir noktaya tasinmasinin amaçlandigi yemekte bir konusma yapan Vali I. Halil Çomaktekin "Genç bir üniversite olmasina ragmen kisa sürede önemli ölçüde degisim ve gelisim kaydeden Amasya Üniversitesi sadece sanayi sektörü temsilcileri ile degil, turizm, kültür ve diger alanlardaki sektör temsilcileri ile birlikte hareket ederek, ortak vizyon belirleyip çok güzel çalismalara imza atiyor. Bunlarin yansimasi olarak da üniversite sanayi isbirligi çerçevesinde yapilan çalismalari görüyoruz. Üniversitelerin sadece kampüs içerisinde disa kapali çalismalar yapan yapilar degil, ülkemizin gelismesi için bulundugu ile faaliyet ivme ve ufuk katan bir misyonu üstlenen kurumlar olmasi da gerekiyor. Amasya Üniversitesi ve sanayi sektörü temsilcilerimizde bunun farkinda olarak önemli çalismalara imza atiyorlar. Bu vesileyle hepinize tesekkür ediyor. Yapacaginiz projelerin basarili olmasini diliyorum.'' dedi.
Amasya Üniversitesinin mekansal, teknolojik ve akademik anlaminda hizla büyüdügünü ifade eden Rektör V. Prof. Dr. Murat Gökdere; ''Bugünkü yemege vesile olan protokol; sanayisiz üniversite, üniversitesi sanayinin olmadiginin bize isaretçisidir. Amasya Üniversitesi olarak sadece teorik bilgiyi üreten degil ayni zamanda sanayiyle uygulama da yapabilen bir üniversite olmayi hedefliyoruz. Bu anlayisiyla ögrencilerimizin akademik bilgisinin yani sira ayni zamanda is basinda ögrenmelerini saglayan bir egitim süreci öngörüyoruz. Üniversite-sanayi isbirligi protokolüyle eksik yönlerimizi görüp sanayiyle tamamlayacagiz; sanayinin eksik yönlerini de akademisyenlerimiz vasitasiyla tamamlayarak ülkemizin ihtiyaci olan nitelikli isgücüne katki saglayacagiz.'' cümlelerini kaydetti.
Isbirliginin kurumsallasmasina yönelik üniversite-sanayi isbirligi adi altindaki çalismalarin çalisma grubu olusturulmasiyla basladigini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Süleyman Koca ise; gelinen noktada üniversite-sanayi isbirliginde büyük gelisime yasandigini belirterek imzalanan protokol ile Amasya Üniversitesinin sanayicinin yaninda oldugunu bir kez daha kanitladigini söyledi.
Üniversite-sanayi isbirligi protokolü ile Amasya Valiligi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü ve üniversitemizin ilimizde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odalari Birligi, Organize Sanayi Bölgeleri ve Küçük Sanayi Siteleri ile birlikte bilim, sanayi ve teknolojiye yönelik görevlerini etkin bir sekilde yerine getirebilmesi bakimindan girisimcilige, yenilikçilige, bilimsel gelismeye ve yüksek katma degerli teknoloji üretimine dayali; ortak Arastirma-Gelistirme (AR-GE) çalismalarini gerçeklestirebilmeyi, bilgi transferi çalismalarini yürütülebilmeyi, ögrencilerin staj, is yeri egitimi dersi yapabilmeleri ve geçici olarak istihdam edilebilmelerini, sanayinin bilgi tabanli ve rekabetçi ekonomik yapiya kavusarak ulusal, uluslararasi piyasada rekabet gücünü artirmaya yönelik konularda üniversite-sanayi isbirliginin gelistirmesi amaçlaniyor.