Sanayiden Kültüre Mekânların Dönüşümü Ulusal Öğrenci Fikir Projesi Yarışmasına İlişkin Sıkça Sorulan Sorulara İlişkin Verilen Cevaplar Hakkında Duyuru
Yarışma duyurusuna ilişkin bilgilere https://oka.ka.gov.tr/sanayiden-kulture-mekanlarin-donusumu-yarismasi sayfasından ulaşılabilmektedir. Bu sayfadaki sol taraftaki hızlı menüde Altlık Paftalar bölümünde https://oka.ka.gov.tr/sanayiden-kulture-mekanlarin-donusumu-yarismasi/altlik-paftalar bağlantısından ncz. dwg. uzantılı paftalar bulunmaktadır.
Yarışma Teknik Şartnamesi “Yarışma Katılım Koşulları”nda belirtildiği üzere “Yarışma, Yükseköğretim Kurulu’na bağlı (TC ve KKTC de yer alan) üniversitelerin Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Kentsel Tasarım, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, İşletme ve İktisat Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan, 3-5 kişilik ekiplerin katılımına açıktır.” Yarışmaya en az 3 en fazla 5 kişilik ekiple başvuru yapılması beklenmektedir.
Ekipler içinde yer alacak öğrencilerin Öğrenci Belgesi ibraz etmeleri zorunludur. Öğrenci Belgelerinin tercihen Yarışmacı Katılım Formu ile sanayidenkulture@oka.org.tr e-posta adresine gönderilmesi beklenmektedir.
2022 Haziran ve 2022 Eylül ayında mezun olacak öğrencilerin yarışmaya başvuru yapması noktasında kısıtlayıcı bir durum bulunmamaktadır.
Yarışma Teknik Şartnamesi kapsamında talep edilen paftalar:
Kentsel İlişkiler Alanın çevresinde bulunan kullanımlar başta olmak üzere kent bütünü ile ne şekilde ilişkileneceği 1/2500 ve/veya 1/5000 ölçekli konsept şemalar aracılığıyla açıklanacaktır. Tasarım alanının yakın çevresine ilişkin müdahale önerilerine bu çalışmada yer verilebilir.
Kavramsal Tasarım Şartnamede alana ilişkin olarak sunulan coğrafi, sosyo-kültürel, tarihsel ve ekonomik verilerden referansla alanın dönüşüm senaryosu ve aktivite önerileri sunulacaktır.
Mekânsal Kurgu Kavramsal tasarım aşamasında ortaya konulan dönüşüm senaryosuna bağlı olarak alan bütününde mekânsal ilişkilerin şematik gösterimi yapılacaktır.
Kentsel Tasarım Ana Planı Plan, ölçeğin gerektirdiği düzeyde projede esas alınan planlama, mimari, peyzaj ve kentsel tasarım ilkeleri ile fonksiyonel (alan kullanımlarına ilişkin) kararları gösterecek şekilde 1/1000 ölçekte hazırlanacaktır.
Odak Alan Tasarımı Yarışma alanı içinde ekip tarafından seçilen, sınırları tanımlanmış bir veya birden fazla odak alanda yapılar ve çevreleri için hazırlanacak, katılımcı ekibin tercihine bağlı olarak 1/500 ve/veya 1/200 ölçekli plan, kesit ve perspektifler sunulacaktır. Alanla ilgili sınırlayıcı bir faktör bulunmamaktadır.
Plan açıklama raporunda analiz ve sentezle ilgili yapılan çalışmalara yer verilebilir. Açıklama Raporuna ilişkin kelime sınırı bulunmamaktadır.
Tokat’a ve çevre illere hizmet edecek sosyo-kültürel bir merkez olarak yeniden tasarlanacak alanın yönetimine dair iş modeli kanvası sunulacaktır. Tercihen kanvası detaylandıran bir rapor hazırlanabilir.
Yarışma alanı olan Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan yapıların yıkılması yönünde bir kısıtlayıcı bir faktör bulunmamaktadır. Mevcut yapıların bulunduğu alanlarda yeni tasarım önerileri geliştirilebilir.
E - Posta Listemize Katılın !
Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..