Günde Ortalama 30 Ton Ceviz İşleniyor

OKA destekleri ile hayata geçen projeler meyvelerini vermeyi sürdürüyor.

Ajansımızın Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali destek Programı kapsamında desteklenen “Kalkınmanın Anahtarı Olan Cevizin Yaygınlaştırılması” başlıklı proje ile Çorum'un Oğuzlar ilçesinde kurulan Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisinde sezonda, günde ortalama 30 ton ceviz işleniyor.

Program değerlendirme çalışmaları kapsamında saha ziyareti gerçekleştirilen proje, bölgede tarımın ve tescilli oğuzlar ceviz üretiminin yaygınlaştırılması, cevizden elde edilen katma değerin artırılması ve cevizin işlenerek gelir getirici faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi bakımından önem taşıyor.

Oğuzlar Cevizi coğrafi işaret tescil çalışmalarından başlayıp yerelde sürdürülebilir ekonomik kalkınma faaliyetlerini desteklemek üzere projelendirilen, Ajansımızın da katalizör olarak rol aldığı örnek bir ürün olarak değerlendiriliyor.

Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali Destek Programı Projeleri Yerinde İnceleniyor

Bugünkü fiyatlarla toplam 56 milyon TL yatırım hacmi oluşturan 2019-2021 yılları arasında uygulanan Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali Destek Programı kapsamında 18 proje başarı ile tamamlandı.

OKA, program sonrasındaki değerlendirme çalışmalarında, program kapsamında kurulan atölyelerin mevcut durumunu yerinde inceleyip, yararlanıcı paydaşlarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..