09 EYLÜL 2022

Samsun’a 28,6 Milyon TL Yatırım Yapacak Projelerin Sözleşmeleri İmzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ajansımız tarafından Bölgemizde yürütülen 2022 yılı programları kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin destek sözleşmeleri imzalanmaya devam ediliyor.

Samsun’dan 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP), Cazibe Merkezleri Destekleme Programı (CMDP), Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek alacak projelerin imza töreni 8 Eylül’de Samsun’da gerçekleştirildi.

Törene Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Barış Aktepe, Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Süleyman Güngör ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar katıldı.

İmza töreninde yaptığı konuşmada Vali Dağlı; katma değeri yüksek üretim, ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitenin artırılmasını hedeflediklerini söyledi ve Ajans’ın sonuç odaklı projeleri desteklemeye, bölgesel kalkınmayı desteklemek için her türlü eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeye, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

CMDP İle 21,2 Milyon TL Yatırım Yapılacak

Toplam 14,4 milyon TL hibe desteği sağlanacak iki CMDP projesinin uygulanmasıyla, Samsun’a 21,2 milyon TL büyüklüğünde yatırım yapılmış olacak.

11,7milyon TL bütçesi olan Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın “Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi” ile tarım makineleri ve ana metal sanayi alanında faaliyet gösteren imalatçıların yoğun şekilde çevre il ve ilçelerden hizmet alarak kullandığı makinelerin bir arada bulunacağı, ayrıca ürettikleri makinelerin parçalarının teknik çizimlerinin ve tasarımlarının yapılabileceği bir “Ortak Kullanım Atölyesi” kurulması hedefleniyor. Bu yöntemle imalatçıların üretim maliyetleri düşürülürken, ürün kalitelerini artırabilmelerini böylelikle iç pazar satışlarını ve ihracat oranlarını yukarı çıkarabilmelerini sağlamak hedefleniyor. Sektörün gelişmesi göçü azaltıp, yeni iş imkânlarının ve ilin cazibesinin artmasını sağlayacak.

9,5 milyon TL bütçesi olan Samsun Üniversitesi’nin “Samsun Hava Araçları Bakım Onarım Hizmet Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve Özel Sektörle İş Birliklerinin Oluşturulması Projesi”, piyasa talebi yüksek olan Hava Araçları Bakım Onarım teknisyeni yetiştirmek üzere bir özel eğitim merkezi oluşturulmasını, bağlı sektörler çerçevesinde CNC ve kaynak operatörü yetiştirmek üzere CNC ve kaynak atölyeleri kurulmasını hedefliyor. Böylece hava araçları bakım onarımı hizmeti sağlamak, CNC ve kaynak atölyesi aracılığıyla özel sektöre yönelik ortak kullanım hizmeti sağlamak, bu sayede özel sektörle iş birliklerini artırmak, milli teknoloji hamlesi kapsamında TEKNOFEST ve benzeri teknoloji yarışmalarına hazırlık sürecinde başvuran katılımcılara altyapı desteği sağlamak mümkün olacak.

2 Projeye 5,8 Milyon TL SOGEP Desteği Sağlanacak

Toplam 5,8 milyon TL SOGEP hibe desteği iki proje ile Samsun’a 6,8 milyonluk yatırım yapılacak.

4,5 milyon TL bütçeli Canik Belediyesi’nin “Canik Keşif Kampüsü Projesi”, Canik ilçesindeki bilim merkezine kurulacak atölyeler ile 1500 gence ve kadına eğitim vermeyi hedefliyor. Böylelikle bilişim, yazılım ve çizim sektöründe kalifiye eleman ihtiyacı karşılanacak ve kadınlarla gençlerin işgücü piyasasına katılımı sağlanacak.

2,3 milyon TL bütçeli Asarcık Yerel Eylem Grubu Derneği’nin “Tarladan Sofraya Fasulyem Projesi”, Asarcık’ta üretilen kuru fasulyenin üretim verimliliğinin artırılması amacıyla makine ekipman alınmasını ve ürünlerin satışının kolaylaştırılması amacıyla paketleme makinası alınmasını kapsıyor.  

Toplam bütçesi 400 bin TL ve Ajans desteği 200 bin TL olan Bafra OSB Müdürlüğü’nün “Atık Su Arıtma Tesisi Fizibilitesi Projesi” de Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan firmaların sürdürülebilir büyümelerini desteklemek ve üretim tesislerinin çevresel etkilerini azaltmak amacıyla kurulması planlanan atık su arıtma tesisinin ilk aşaması olan fizibilite raporunun hazırlanması amacıyla uygulanacak.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..