13 EKİM 2022

TR83 Bölgesi’nde Turizmi Canlandıracak İş Birliği Protokolü İmzalandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında TR83 Bölgesi’nin (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat) doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin dijital platformlarda tanıtılması amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

OMÜ Rektörlüğünde 13 Ekim’de gerçekleşen imza törenine ÖMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, OKA Turizm ve Markalaşma Birim Başkanı Dr. Mesut Kılıç katıldı.

Protokol kapsamında OKA ve OMÜ iş birliğiyle Bölgenin tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin dijital platformlarda (Vikipedi, Google Maps vb.) tanıtımına yönelik içerik oluşturulması, var olan içeriklerin gözden geçirilmesi ve bu doğrultuda anılan platformların hak sahipleri ile iletişim kurularak güncellenmesi, ayrıca değer paketlerinin hazırlanması ve OMÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin ve çalışanlarının bireysel gelişiminin desteklenmesine yönelik çalışmaların yapılması amaçlanıyor.

Bu amaçla Turizm Fakültesi öğrencilerinin ve çalışanlarının proje yönetimi alanında deneyim ve bilgilerinin arttırılması amacıyla OKA tarafından 2 ayrı program ile öğrencilerin, kullanıcı ve ziyaretçi deneyimi alanında farkındalıklarının arttırılması amacıyla 20 kişilik günübirlik çalışma gezisi düzenlenecek.

“OMÜ’nün deneyimi ve saha bilgisinden yararlanmaya çalışacağız”

Törende konuşan OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, yıllardır üzerinde durdukları turizmle alakalı bir iş geliştirme faaliyeti için OMÜ’nün deneyimi ve saha bilgisinden yararlanmaya çalışacaklarına vurgu yaparak “Biz OKA olarak kurulduğumuz günden beri bölgemizde turizm varlıklarının daha iyi tanıtılması ve bu yöndeki yatırımların hızlandırılması için pek çok faaliyet yürütüyoruz. Bunları da destinasyon denetimi dediğimiz bir bağlamda toplamak istiyoruz ve bunun için turizm değerlerinin mevcut elektronik ortamlarda tanımlanması ve işaretlenmesi gerekiyor. Bu noktada OMÜ Turizm Fakültemizden destek alıp bu amaçla iş birliği kurmayı hedeflemekteyiz. Önümüzdeki dönem içerisinde de Turizm Fakültesindeki öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bölgemizdeki turistik değerleri, internet ortamındaki turistlerin rahatlıkla ulaşabilecekleri hem Google haritalarında hem de Wikipedia gibi ortamlarda işaretleyip bunlarla ilgili değer paketleri oluşturacağız. Sonrasında Ajansımızın 2023 planı kapsamında bu değer paketlerine yönelik tanıtım araçları geliştirmeyi planlıyoruz. Bunun da ötesinde, geliştirilecek değer paketleri sayesinde bu bölgelere yönelik tanıtım faaliyetlerini yönetecek çok taraflı bir ‘Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü’ne ulaşabilir miyiz? İşte nihai amacımız da budur. Protokolün hayırlara vesile olmasını dileyerek katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Protokolü; Samsun’u pazara çıkarmak, görünürlüğünü arttırmak ve turizm açısından baktığınızda da cazibe merkezine dönüştürmek olarak algılıyoruz”

OKA yönetimine gösterdikleri alakadan dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise söz konusu protokolü 2 açıdan önemsediklerini belirterek şunları dile getirdi: “Birincisi Üniversitemizin, varlığı ve geleceği ile ilgili bir revizyona gitmesidir. Revizyon kapsamında da pratiği yani uygulamayı merkeze aldık. Teorik bilgi önemli ama teorinin kişisel beceri ve gelişime dönüşmesini stratejik hedef olarak belirledik. Turizm Fakültesi ve Turizm Meslek Yüksekokulumuzu ve barındıkları imkânları, uygulama alanı ve doğal olarak eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. İkincisi ise Samsun’un dünya güzeli bir şehir olması ve de çok fazla imkân ve fırsatı barındırmasıdır. Hakikaten değerli bir şehirde yaşıyoruz ancak Samsun kendisine ait olan ziyneti, maalesef çok fazla tanıtıp gün yüzüne çıkartamıyor. Protokolle birlikte kentimizin sahip olduğu değer ve varlıkların dijital platforma taşınmasını ve de akademisyen ile öğrencilerimizin eğitimin bir parçası olarak rol alacak olmasını; Samsun’u pazara çıkarmak, görünürlüğünü arttırmak ve turizm açısından baktığınızda da cazibe merkezine dönüştürmek olarak algılıyoruz. Bu nedenle 2 kurumun özellikle iş odaklı olarak bir araya gelerek protokol yapmasını ve sonrasında takip edilebilir somut sonuçlara ulaşılacak olmasını önemsiyoruz. Sonuçlarını da çok yakından takip edebileceğimiz bir protokol olduğunu söylemeliyiz. OKA çalışanları adına başta İbrahim Ethem Şahin kardeşime çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle bir araya geldiğimizde sürekli yeni işler konuşuyoruz ve bu buluşmaların da Samsun’da yakaladığımız bir sinerji olduğunu düşünüyorum. Protokolün tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..