2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) - Anadoludakiler Proje Teklif Çağrısı İlan Edilmiştir

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024 yılında ülke genelinde yürütülecek olan (SOGEP) – Anadoludakiler programına ilişkin proje teklif çağrısı başlamıştır.

SOGEP Programının amacı programın uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır. Anadoludakiler markası ile de topraklarımızın zenginliğinin dijital platformda paylaşılarak yerel üreticilerin desteklenmesi, geleneksel kültürün yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesini amaçlanmaktadır.

Anadoludakiler Platformu hakkında detaylı bilgi için: https://anadoludakiler.org/

Çağrı kapsamında “Coğrafyaya Özgü Bir Yerel Değerin, Ürünün ya da Üretim Biçiminin Yaşatılması”, “Saygılı Üretim Kriterleri”, “Geleneği Yaşatırken Ticaret Hacmi Yaratan”, “Kültür Mirası ile Teknoloji Buluşması”, “Sosyal Girişimcilik” ve “Kalkınma Odaklı Turizm Modeli” önceliklerine ilişkin projelerin alınması hedeflenmektedir.

Başvuru süreci, tahmini takvim, başvuru belgelerinin hazırlanması ve proje geliştirme sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar ile ilgili bilgi vermek üzere 2 Temmuz Salı günü saat 14.00’da çevrim içi bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Bilgilendirme Toplantısı Bağlantı Adresi:   

https://us02web.zoom.us/j/82370087193?pwd=9298PdX2RkIcDTGBurhdLQ0JlPzw10.1

Programa ilişkin bilgilendirme ve proje ön tanımlama formunun yayınlandığı program sayfasına erişmek için tıklayınız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..