AB Hibe Projesi Imza Programi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Avrupa Birligi Koordinasyon Dairesi Baskanliginca yayimlanan, Avrupa Birligi tarafindan desteklenen "Sektörel Yatirim Alanlarinda Genç Istihdaminin Desteklenmesi II'' hibe programi kapsaminda Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafindan sunulan proje kabul edildi. ''Üretim Için Enerji, Istihdam Için Mesleki Egitim" isimli projeyle yenilenebilir enerji alaninda mesleki egitimler verilecek. Mart ayinda baslamasi planlanan proje on iki ay sürecek olup toplam bütçesi ise 393 311 Avro olarak belirlendi. Teknoloji Fakültesi Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt tarafindan yürütülecek olan projenin protokolü ise Rektör Prof. Dr. Metin Orbay'in da katildigi bir programla imzalandi.

Türkiye Is Kurumu'nun (ISKUR) operasyon faydalanicisi olarak yürütecegi hibe programi kapsaminda; gençlerin istihdam edilebilirliginin gelistirilmesi, girisimcilik becerilerinin arttirilmasi ve bu yönde rehberlik ve danismanlik hizmetlerinin iyilestirilmesi hedefleniyor. Bu baglamda 'Üretim Için Enerji, Istihdam Için Mesleki Egitim projenin hedef grubunu ise 18-29 yas araligindaki ISKUR'a kayitli issiz yüz genç ile bedensel engelli bes genç olusturacak.

Projenin temel amacinin yenilenebilir enerji alaninda yogunlastirilmis mesleki egitimler vererek gençlerin istihdam edilebilme yeteneklerini arttirmak oldugunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, seminer ve çalistaylarla bu alanda farkindalik olusturmayi hedeflediklerini söyledi. Kurt; Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Müdürlügü, Suluova Sehit Erkan Ayas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliginin (TUREB) proje ortagi olarak yer aldigini projede Durucasu Elektrik Üretim LTD.STI, Sevgican Anadolu Özürlüler Dernegi, Silverline  A.S, Timay&Tempo A.S'nin ise istirakçi olarak yer alacagini söyledi. Proje kapsaminda yaklasik bin 400 saatlik bir  egitim planinin oldugunu belirten Kurt; egitimlerde Yenilenebilir Enerji Fizibilitesi, Çevre ve Enerji Güvenligi, Enerji Politikalari ve Hukuku, CAD/CAM, PLC/SCADA, Is sagligi ve Güvenligi, Kalite Yönetim Sistemleri, KOSGEB Girisimcilik basliklarinda egitim verilecegini belirtti.

''Üretim Için Enerji, Istihdam Için Mesleki Egitim'' projesiyle kapsaminda üniversitemiz bünyesinde asagidaki laboratuarlar kurulacak.

1.Yenilenebilir Enerji Sistemleri Laboratuvari

2.Enerji Otomasyonu (PLC/SCADA) Laboratuvari

3. Algilayici ve Dönüstürücüler/ Güç elektronigi Laboratuvari

4.Bilgisayar Laboratuvari

5.Proses Kontrol ve Servo-Senkro Laboratuvari

http://yesilirmakgazetesi.com/haber/21140/ab-hibe-projesi-imza-programi.html

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..