"Arabuluculuk Için Geç Kaldik"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi'nda gerçeklesen 'Arabuluculuk Toplantisi'nda ticari uyusmazliklarda arabuluculuk ve arabuluculugun is dünyasina katkilari konusuldu.

Toplantida konusan Arabuluculuk Daire Baskani Hakan Öztatar, "Dünya üzerinde arabuluculuk merkezinin açildigi 161'inci ülke olarak geç kaldik" dedi.

Ticaret yapan insanlar için en kiymetli sermayeni 'zaman' oldugunu belirten TSO Baskani Salih Zeki Murzioglu, "Arabuluculuk, anlasmazliklarin çözüme baglanmasinda evrensel, esitlikçi ve barisçil bir yöntemdir. Hak odakli degil menfaat odakli bir araç olan arabuluculuk dogru bir ortak payda bulabilmek amaciyla taraflarin çikarlarini genisletebilmesi yolunu bulma biçimidir. Biz ticaret yapan insanlar için en kiymetli sermaye zamandir. Maalesef yargida yigilma davalarin çok uzun vadede sonuçlanmasina sebep olmaktadir. Adalet gecikmektedir. Fakat ticaretin bu gecikmeye tahammülü yoktur. 2013 yilinin Kasim ayi ile 2015 yilinin Ekim aylari arasinda aralarinda Samsun'un da oldugu 26 ilde bin 53 uyusmazligin, bin 32'si anlasma saglanarak çözüme kavusmustur" seklinde ifadelerde bulundu.

Türkiye'nin arabuluculuk sistemine geçmek için geç kaldigini ifade eden Adalet Bakanligi Hukuk Isleri Genel Müdürlügü Arabuluculuk Daire Baskani Hakan Öztatar, "Dünyada arabuluculugun oraya çikisini nüfus artisi, küresellesme, sosyal iliskilerin degismesi, kültürel gelisim ve degisimler,  saglamistir. 160 ülkede arabuluculuk uygulamasi var. Türkiye ne yazik ki biraz geç kalarak dünyada bu sisteme giren 161'inci ülke oldu" diye konustu. 

http://www.dengegazetesi.com.tr/arabuluculuk-icin-gec-kaldik-113984h.htm

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..