Büyüksehirden Milli Ekonomiye 20 Milyon Liralik Katki
Evlerde israfin önlenmesi ve atik olusumunun minimize edilmesi amaciyla ülke genelinde yürütülen Sifir Atik Projesi devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesine büyük önem veren Samsun Büyüksehir Belediyesi, Mekanik Geri Dönüsüm Ön Ayristirma Tesisinde yilda 13 bin 680 ton kati atigi ekonomiye geri kazandiriyor.
Çevre ve Sehircilik Bakanliginin kamu kurumlarinda uyguladigi Sifir Atik Projesi’ne ilgi artiyor. Milli ekonomiye büyük zarar veren israf konusunda farkindalik ortaya koyan proje, israfin önlenmesini ve kati atiklarin evlerde en aza indirilmesini amaçliyor.
Sifir Atik Projesi'ni Samsun’da yayginlastirmaya çalisan Samsun Büyüksehir Belediyesi, israfin önlenmesi ve evsel atiklarin azaltilmasi konusunda toplumu bilgilendiriyor. Bunun yaninda Yukari Avdan Kati Atik Düzenli Depolama Sahasinda Mekanik Geri Dönüsüm Ön Ayristirma Tesisini kuran Büyüksehir Belediyesi, kentte hem issizligin azaltilmasina hem de geri dönüsüm ile ekonomiye katki sagliyor.
10 milyon TL’lik yatirimla hizmet veren tesiste, tamami yöre halkindan seçilen 110’u kadin olmak üzere toplam 150 isçi çalisiyor. 24 saat aktif olan tesiste atiklar, tekrar degerlendirilmek üzere ülke ekonomisine kazandiriliyor. Tesiste kadin isçiler, günde 38 ton, ayda bin 140 ton, yilda ise 13 bin 680 ton evsel kati atigi ayristirip isliyor. Mekanik Geri Dönüsüm Ön Ayristirma Tesisinin ekonomiye katsi ise ayda 1,6 milyon TL, yilda ise yaklasik 20 milyon TL’ye ulasti.
Düzenli atik depolama sahasinin ömrünün uzamasina da katki saglayan tesisin basariyla hizmet verdigini ifade eden Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Figen Akin, kadin isçilerin çalismalarindan övgüyle söz etti. Isçilerin devletin sundugu tüm sosyal haklara sahip olduklarinin altini çizen Akin, tesisin isleyisinin kent ve ülke ekonomisi açisindan büyük fayda sagladigina dikkat çekti.
Daire Baskani Figen Akin, “Geri dönüsüm sayesinde israfin önüne geçerek, agaçlarin, minerallerin ve su kaynaklarinin korunmasina katkida bulunulmus oluyoruz. Atik, maddelerin ve çöplerin tasinmasi veya depolanmasi gibi problemlerin ortadan kalkmasini saglar. Hammadde tüketiminin azalmasina neden olur. Gereksiz enerji kullaniminin önüne geçer. Kullanilamayan, atik maddelerin yepyeni bir ürün olarak tüketicilerin hizmetine sunulmasini saglar. Çevre açisindan tüketim malzemesi üretimi için yeni ham madde arayisina girilmesini büyük ölçüde azaltir. Böylelikle hem hava hem de çevre kirliliginin önüne geçer. Sera gazi emisyonunun da düsmesine katkida bulunur” dedi. http://www.haberturk.com/samsun-haberleri/61230331-buyuksehirden-milli-ekonomiye-20-milyon-liralik-katki
E - Posta Listemize Katılın !
Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..