Dura Makine Ve TEKNOKENT’te Inceleme

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi Çorum Yatirim Destek Ofisi Il Koordinatörü Özden Özgür YALÇIN, Dura Makine ve Çorum TEKNOKENT’te incelemelerde bulundu. Yalçin, “Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi olarak kuruldugumuz yil olan 2009’ da, ilk mali destek programi, KOBI’ lere yönelik olarak hazirlandi. Ajansdan mali destek almaya kazanan isletmelerin durumu ile ilgili yerinde incelemelerde bulunmak, firmalarin görüs ve önerilerini almak, daha verimli hizmet verebilmek amaciyla, Dura Makine firmasinda incelemelerde bulunduk” dedi.

Inceleme ziyaretine, OKA Izleme ve Degerlendirme Birim Baskani Hakan Eroglu, Samsun Yatirim Destek Ofisi Il Koordinatörü Yavuz Demir, uzmanlar Emre Arslanbay, Mesut Kiliç ve Mesut Hayirli katildilar.

Çorum OSB’ de faaliyet gösteren Dura makine firmasi yetkililerinden Macit Çubuk, firma hakkinda açiklamalarda bulundu, gelinen seviyeyi anlatti. Ajans destegi ile alinan makine ve ekipmanlar sayesinde islerinin ivme kazandigini, pazar paylarinin genisledigini söyleyen Çubuk, gerek is kapasitesi, gerek çalisanlarin memnuniyeti gibi birçok açidan degerlendirildiginde gurur verici bir tablonun ortaya çiktigini söyledi. Devletin sanayinin belkemigi olan KOBI’ lere desteginin çok önemli oldugunu söyleyen Çubuk, kalkinma ajanslari araciligi ile saglanan devlet desteklerinin önemine degindi. Dünyada her geçen gün artan rekabet sartlarina karsi, KOBI’ lerin kalkinma ajanslari araciligi desteklenmesinin kendilerine güç kattigini ifade etti, makine-ekipman ve personel egitimi desteklerine devam edilmesini istedi. Macit Çubuk ziyarette, firmanin, OKA destegi yani sira halen Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi himayesinde, Ekonomi Bakanligi destekli yürütülen gida isleme makineleri kümelenme çalismasina da katildiklarini belirterek, “Yalin Üretim” konusunda degindi. Kümelenme kapsaminda firmalarina kazandirilan yalin üretim sisteminin kendilerine çok sey kattigini, is yapis sekillerinin tamamen degistigini, hammadde temini, stok ve imalat konularinda alisilmisin disinda bambaska bir sistemle çalistiklarini ifade etti. Yalin üretim sayesinde maliyetlerin düserek, verimliligin arttigini, bunun da karliliga dogrudan yansidigini sözlerine ekledi.

Dura Makine firmasi yetkililerinden Macit Çubuk’ a islerinde basarilar dileyerek firmadan ayrildiktan sonra halen insaati devam Çorum TEKNOKENT alanina gidildi.

Çorum TEKNOKENT kamuoyunun bildigi üzere, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi tarafindan % 75 oraninda saglanan Güdümlü Proje Destegi ile yapilmaktadir. Hitit Üniversitemizin sahipliginde yürüyen insaat çalismalarinda gelinen asamayi görmek bizleri heyecanlandirdi, gururlandirdi. Ülkemizin orta gelir esigini asabilmesi için yenilikçilik ve ar-ge çalismalarina özel gayret göstermesi gerekmektedir. 2023 yilinda ülkemizin ilk 10 ekonomi arasina girebilmesi ve diger ulusal hedeflere (yerli otomobil, yerli uçak, yerli helikopter vb.) ulasilabilmesi için Ulusal Yenilik Sistemi 2023 yili hedeflerinin asagidaki sekilde belirlenmesi karari alinmistir.

• Ar-Ge harcamasi/GSYIH: % 3

• Özel sektör Ar-Ge harcamasi/GSYIH: % 2

• Arastirmaci sayisi: 300 bin

• Özel sektör arastirmaci sayisi: 180 bin

Ülkemizin gelismis ilk 10 ekonomi arasinda girme ve 2023 yilina kadar yillik ihracatini 500 Milyar Dolar yapma istegi teknoloji ihtiyacini arttirmistir. Bu hedeflere ulasabilmenin olmazsa olmaz kosulu rekabet avantaji saglamak, ileri teknoloji ürünleri gelistirerek yurtiçi ve yurt disindaki Pazar paylarimizi arttirmaktan geçmektedir. Ar-Ge harcamalarinin, yatirimlarinin arttirilmasi, ileri teknoloji üreten firmalarin büyüyüp güçlenmesi artik temel hedeflerimizden biri haline gelmistir. Çorum’ un, 2023 hedeflerine katki saglamak ve üzerine düseni yerine getirmek adina TEKNOKENT’ e sahip olmasi ve isletmesi büyük önem arz etmektedir.

http://www.yaylahaber.com/yasam/dura-makine-ve-teknokentte-inceleme-h55195.html

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..