Amasya Valiliginin çocuklara yönelik olarak hazirladigi ‘Masallarda Amasya’ adli projede çocuklarin ilgisini çekecek masallarla tarihi sehir tanitilirken, engelliler de özel olarak düsünüldü.
Görme engellilere yönelik ‘kabartma yazi’ olarak bilinen Braille alfabesiyle özel kitaplar bastirildi. Ayrica çocuklara sehzadeler sehrini masal tadinda anlatan DVD de isaret dili destekli hazirlatildi.
Vali Dr. Osman Varol’un esi Funda Varol’un öncülük ettigi proje kapsaminda ilkokul 3. ve 4. sinif ögrencileri için 8 çesit masal kitabi olusturuldu. 8 bin kitap ile engelliler için ses ve isaret dili destekli 5 bin sesli kitap DVD'sinin ögrencilerle bulusturulmasina baslandi.
‘Zümrüdü Anka’nin Gizemi’ adli ilk seride ‘Ferhat’ ve ‘Sirin’ adli çocuk karakterler ‘Masalci Nine’ ile birlikte tarihi sehri dolasip bilgiler aktariyor. Seride üç kahramanin yani sira Anka kusu ile muhafizlar da yer alirken sesli kitaplar isaret diliyle de tercüme edilerek engelli ögrencilerin kullanimina sunuluyor.
Masal kitaplarinin dagitildigi programa katilan Vali Varol, “Çocuklarimizin egitim materyali eksigini tamamlarken ilimizin sahip oldugu tarihi, kültürel degerleri de çocuklarimizin anlayabilecegi masal diliyle aktarmis olacagiz” dedi.
Ögrencilerin Braille alfabesiyle okuduklari 54 sayfalik kitaplarin önemli bir ihtiyaca cevap verecegine inanan Varol, “Bu kitaplari masal serimizin tamamlayicisi olarak görüyoruz. Bizler engelli kardeslerimizle ilgili hizmet standardimizi sürekli yükseltmeye çalisiyoruz. Devletimizin temel politikalarindan bir tanesi de bu” diye konustu.
Funda Varol da öncülük ettikleri projenin konunun uzmani pedagoglar, çocuk edebiyati uzmanlari, ögretmenler, ögrenciler ve sivil toplum kuruluslarinin el ele vermesiyle ortaya çiktigini söyledi.