OKA Genç Istihdamini Artiriyor

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA), “TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarim Alaninda Genç Istihdaminin Artirilmasi Projesi”ni 1 Mart itibariyle uygulamaya basladi.

OKA tarafindan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi,  Avrupa Birligi Koordinasyon Dairesi Baskanligi, Sektörel Yatirim Alanlarinda Genç Istihdamin Desteklenmesi (PYE 2) hibe programi, Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programi (IPA 4.Bileseni) kapsaminda basvurusu yapilan ve toplam bütçesi 386 bin 263 AVRO olan “TR83 Bölgesi’nde Endüstriyel Tasarim Alaninda Genç Istihdaminin Artirilmasi Projesi” 1 Mart 2016 tarihi itibariyle ajans tarafindan uygulanmaya baslandi.

OKA’nin basvuru sahibi, Samsun OSB, Merzifon OSB ve Çorum OSB’nin proje ortagi oldugu proje ile genç istihdamini destekleyerek ve gençlerin issizlik oranini düsürerek daha çok gencin istihdam edilmesi ve istihdamda tutulmasina katki saglanmasi amaçlaniyor.

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “Proje ile TR83 Bölgesi’nde endüstriyel tasarim alaninda 15-29 yas arasi en az meslek lisesi mezunu 60 gence Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde öne çikan sektörlere yönelik endüstriyel tasarim alaninda mesleki egitim verilecektir. Dört ilde OSB’ler bünyesinde kurulacak olan endüstriyel tasarim ofisleri ile endüstriyel tasarim konusunda egitim almis ve bu alanda çalismak isteyen gençler ile endüstriyel tasarim alaninda personel ihtiyaci duyan sektör aktörlerinin bir araya getirilerek sürdürülebilir isbirlikleri kurulmasi; tasarim yarismalari, fuar katilimlari ve bilgilendirme faaliyetleri yoluyla bölge ölçeginde endüstriyel tasarim alt yapisinin güçlendirilerek farkindalik artisinin saglanmasi hedeflenmektedir. Proje dahilinde hazirlanacak olan TR83 Bölgesi’nde Bulunan Isletmelerin Tasarim Algisi, Tasarim Is Piyasasi Rakamlari ve Istihdam Durumu Arastirmasi ile dört ildeki mevcut durum analiz edilerek gelecege yönelik planlamalar yapilacaktir. Her bir ilde 11 hafta sürecek olan egitimlerde, egitime katilacak olan 60 kursiyere endüstriyel tasarim alaninda 240 saat teorik ve 60 saat pratik olmak üzere toplam 300 saatlik mesleki egitim ve akabinde toplam 30 saatlik tasarim hukuku, is görüsmelerine hazirlik ve iletisim becerileri egitimleri verilecektir. Egitimler boyunca her bir katilimciya günlük 10 Avro ücret verilecek ve ferdi kaza sigortasi yapilacaktir. Egitimlerin sonunda, proje ekibi, proje lideri, proje ortaklari, istirakçiler ve egitime katilan genç kursiyerlerimizden olusan 20 kisilik bir ekip 2016 yilinda Design Turkey programi kapsamindaki sergiyi gezmek amaciyla Istanbul’a 2 günlük seyahat gerçeklestirecektir. Proje lideri, ortaklari, istirakçiler ve 2. faaliyet kapsaminda yapilan yarismada tasarimlari birinci olan 4 kursiyerden olusan 14 kisilik bir baska ekip ise 4 gün süreyle Finlandiya’nin baskenti Helsinki’de Helsinki Design Week 2016 etkinligi, müze, tasarimda ön plana çikmis firmalari ve üniversiteleri ziyaret edecektir” dedi.

Proje ile ilgili detayli bilgi ve egitim katilim formuna projenin "web sitesi http://www. oka.ka.gov.tr/genctasarim" adresinden, güncel haber ve duyurulara projenin Facebook ve Twitter adreslerinden ulasilabilir.

http://www.milliyet.com.tr/oka-genc-istihdamini-artiriyor-samsun-yerelhaber-1325012/

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..