Rayli Sistemin Siyasi Tanitimini Iyi Yapamadik

Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) ev sahipliginde Kent Içi Ulasim Çalistayi düzenlendi.

Çalistayda Samsun’daki ulasim konusuna deginen Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Ziya Yilmaz “Samsun 17 kilometrelik dogu bati istikametinde çalisan 21 trenle günde 50 bin yolcu tasiyan bir rayli sisteme sahip oldu. Simdi havaalani istikametine döndük. 14 kilometre de o tarafta simdi yeni insaat halindeyiz. Insallah toplamda 30 kilometrelik bir hattimiz olacak. Muhtemelen de 30-35 trenle beraber günde 75- 80 bin yolcu tasiyan böyle bir hatta sehrimizi döndürecegiz. Samsun’da kent nüfusunun 610 bin. Ilçelerimizle beraber yeni Büyüksehir yasasiyla, Büyüksehir sinirlarinin genislemesiyle bütün ilçeleri kapsar olduk” dedi.

“Samsun’da bir milyon hektarlik 17 ilçeli bir sehir oldu” diyen Baskan Yilmaz, “Toplamda Samsun’umuz da 225 bin yolculuk var. Bu 225 bin yolculugun yaklasik 60 binini rayli sistemle yapiyoruz. Maalesef geri kalanin asagi yukari yüzde 55’i minibüslerle ve taksi dolmuslarla yapiliyor. Yüzde 21’i asagi yukari 40 - 45 bin civari otobüslerle yapiliyor. Buradan su çikiyor ortaya. Hala daha dünyanin en modern ulasim sistemi olan rayli sistem minibüs ve taksi dolmuslariyla yarisirken güçlük çekiyor ” diye konustu.

Baskan Yilmaz “ Bize rayli sistem yaptik diye insanlar daha fazla oy vermediler. Çünkü rayli sistem minibüsçünün, taksicinin diger tekerlekli araçlarin pastasindan pay aldi. Onlarin sesi daha çok çikiyor. Halbuki ulasimda rahat etmis olan o 50 bin insan, yani rayli sistemi kullanip da hayatini konforu yükselmis olan o 50 bin insan; o ulasim pastasindan payi azalmis olanlarin sesleri kadar sesleri çikmadigi için biz rayli sistemi bitirmis olmanin siyasi PR'ini yapamadik “ seklinde konustu.

http://www.haberexen.com/rayli-sistemin-siyasi-tanitimini-iyi-yapamadik-877707h.htm

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..