Ulasimi bir hayli zor olan selaleler, ziyaretçilerine görsel sölenin yani sira doga yürüyüsü, dagcilik, piknik ve foto safari gibi pek çok imkan sunuyor.
Üç asamali selalelerin birlesiminden olusan Kabaceviz Selaleleri'nin ikinci kademesinde bulunan selale ise 60 metre yüksekligiyle Türkiye'nin en büyük saleleri arasinda gösteriliyor.
Il Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine yaptigi açiklamada Çarsamba ilçesi sinirlarinda yer alan Kabaceviz Selaleleri'nin önemli bir turizm potansiyeline sahip oldugunu söyledi.
Selalelerin ziyaretçilerine adeta "sakli cennet" hissi uyandirdigina dikkati çeken Ünal, "Selaleler üç asamali görsellik sunmaktadir. Su düsümüne sahip selalelin alt ve üst kismina ulasim kolay olsa da orta kismina ulasmak pek kolay degil. Selale, bu haliyle doga yürüyüsü, dagcilik gibi doga sporlari için uygun firsatlar sunuyor" dedi.
Kabaceviz Selaleleri'nin dogaseverlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin basinda geldigini vurgulayan Ünal, selaleler kadar çevresinde yer alan orman ve bitki örtüsünün de ayri bir güzellik sundugunu kaydetti.
Samsun'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin yani sira sundugu dogal güzellikleriyle de turizmde iddiali olduguna isaret eden Ünal, yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çeken selalelerin bunlar arasinda yer aldigini, korunup gelecek kusaklara aktarilmasinin önem tasidigini sözlerine ekledi.