Samsun Pidesi Dünya Gündeminde

Kültür ve Turizm Bakanligi ile Londra Kültür ve Tanitma Müsavirligi'nin ortaklasa hareket ettigi, Daily Damak tadiyla herkesin begenisini kazanan Samsun pidesi, dünyanin gümdenine oturdu.  Türk yemekleri ile ilgili arastirma yapan Daily Telegraph gazetesi muhabirleri,  Londra Kültür ve Tanitma Müsavirligi'nin  yönlendirmesiyle gazeteci John Gregory  Smith,  gazeteci   Xanthe  Clay ve   fotografçi Murat  Aktas Samsun'a geldi. Yapilacak arastirmada ortaya çikacak veriler John  Gregory  Smith’e  ait Türk Yemekleri kitabi çalismalari içinde yer alacak.

Yabanci heyet, Bafra Pidesi ve diger yöresel (Çarsamba kivratmasi, kestaneli börek, bileki tasinda defneyapraklari arasinda misir ekmegi) yemeklerle ilgili degerlendirmelerde bulunacaklar. 

http://www.hedefhalk.com/samsun-pidesi-dunya-gundeminde-605523h.htm

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..