Samsun Teknopark’taki Firmalardan 14 Milyon TL Ar-Ge, 3,3 Milyon Dolar da Ihracat Geliri

Samsun Teknopark’taki 47 firma 2017 yilinda 14 milyon TL ARGE, 3,3 milyon dolar da ihracat geliri elde etti. 

 

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun milletvekili Çigdem Karaaslan, çalismalari hakkinda bilgi almak amaciyla Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile birlikte Ondokuz Mayis Üniversitesinin (OMÜ) Kurupelit Kampüsü'nde bulunan Samsun Teknopark’i ziyaret etti.

 


Ziyarete; Rektör Yardimcisi ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Kuran, AK Parti Samsun Il Baskani Hakan Karaduman, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Bugra Çolak, Genel Müdür Yardimcisi Osman Özkoç, OMÜTTO Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Mortas, Prof. Dr. Yüksel Ardali ve OMÜ TTO Koordinatör Yardimcisi Eda Beylihan ve akademisyenler de eslik etti.

 

Samsun Teknopark’i tanitmak, çalismalari ve etkinlikleri hakkinda bilgi vermek amaciyla bir sunum yapan Genel Müdür Bugra Çolak, kamu yetkililerine bilgi vermenin kendilerini mutlu ettigini ifade ederek "Faaliyetlerimizle ilgili kamu yetkililerinin degerlendirmelerini alma firsatini yakaliyoruz" dedi.

 

Samsun Teknopark’in, Samsun’daki sanayici, akademisyen ve ögrenciler için avantajlarini açiklayan Bugra Çolak, mevcut durumla ilgili sunlari söyledi: “Su an 47 firmamiz var. Bu firmalar 2017 yili verilerine göre 14 milyon TL ARGE, 3,3 milyon dolar da ihracat geliri elde etti. Devam eden 50 projemiz ve 119 ARGE personelimiz mevcut.”

 


Bu yil ilk kez 'uygulayici kurulus' niteligi kazandiklarini da kaydeden Çolak, 100’ün üzerinde proje kabul ettiklerini, girisimciligin ve yeni is fikirlerinin ortaya çikmasi için bir takim etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

 

Samsun’un sanayi ve ihracat potansiyelinin gelisimi için yeni projeleri devreye aldiklarini ifade eden Genel Müdür Çolak, Samsun’un sehir merkezinde de bir girisimci merkezi kurma projelerinin tamamlanmak üzere oldugunu sözlerine ekledi.

 

Teknoparklari ülkenin gelismesinde önemli yer tutan kurumlar olarak niteleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, “Bu nedenle devletimiz bize özel avantajlar sagladi. Bu avantajlar sayesinde Teknopark; üniversite, akademisyen ve potansiyeli olan girisimcinin bir araya gelmesini kolaylastiriyor. Ayrica özellikle gençlerimizin sadece siniflarda ögrenmesi yeterli degil, hayatin içinde, uygulamali olarak ögrenmeleri daha önemli. Teknopark onlara bu firsati sunuyor. Genç girisimciler, önce ön kuluçka merkezlerinde bir fikrin nasil yesertilecegini ögreniyor. Biraz daha basarili olanlar kuluçka merkezinde pisip kendi firmalarini kurabiliyorlar” seklinde konustu. 

 


Samsun Teknopark’in, akademisyenlerin proje süreçlerini kolaylastirdigini ifade eden Rektör Sait Bilgiç, “Bu alanda akademisyene yardimci olan personelimiz var. Ayrica birkaç sene öncesine kadar kimsenin bulunmadigi OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nde su an 10 uzmanimiz görev aliyor” açiklamasinda bulundu. 

 

Üniversite ile sehrin bütünlesmesinin çok önemli oldugunun vurgulayan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun milletvekili Çigdem Karaaslan da sunumun ardindan firmalari ve ön kuluçka merkezlerini gezerek yetkililerden projeleri ve gelistirdikleri ürünler hakkinda bilgi aldi.

 

Yapilan çalismalarla ilgili begenisini ifade eden Çigdem Karaaslan emegi geçenleri tebrik ederek Samsun’un bilim sehri olmasi gerektiginin altini çizdi. https://www.haberturk.com/samsun-haberleri/64108342-samsun-teknoparktaki-firmalardan-14-milyon-tl-ar-ge-3-3-milyon-dolar-da-ihracat-geliriak

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..