‘Sanayi Odakli Lisansüstü Tez Is Birligi Projesini’ Bakanlik Örnek Gösterdi

Kamu-üniversite-sanayi isbirligi çalismalari kapsaminda Hitit Üniversitesi’nin sanayi odakli lisansüstü tez uygulamasi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan 2018 yili içerisinde iyi örnek uygulamasi olarak belirlenerek tüm illerde uygulanmasi istendi.

 

18-19 Subat 2019 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Dr. Çetin Ali Dönmez’in katilimiyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçeklestirilen KÜSI Çalisma Grubu 12. Koordinasyon Toplantisi’nda 15 ilde baslatilan Iyi Örnek Uygulamalari içerisinde Çorum Sanayi Odakli Tez Uygulamasi da gösterildi.

 

Toplantida proje ile ilgili söz alan KÜSI temsilcisi ögretim üyesi Prof. Dr. Irfan Kurtbas, uygulama kapsaminda 8 tane sanayi odakli tez uygulamasinin hayata geçirildigini belirtti. Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Her ne kadar üniversitelerin yüksek standartlarda bir egitim vermesi onlardan beklenen bir durum olsa da, üniversitelerin egitim yaninda esas görevlerinden biri de arastirma-gelistirme faaliyetlerini sürdürmeleridir. Ülkemizin toplam akademisyeni 200.000, Çorumumuz’un ise yaklasik 800 civaridir. Bunlarin her biri bir danismandir.  Her bir üniversite için bir Ar-Ge merkezi düsünülürse, ülkemizin su anda toplam 200 tane Ar-Ge merkezi oldugu görülmektedir. Açmis oldugumuz lisansüstü programlarimizin ilgili olanlarini ilgili sektörle bulusturmak suretiyle lisansüstü düzeyde kamu-üniversite-sanayi isbirligini gerçeklestiriyoruz. Üniversitemiz yeni olsa da, köklü üniversitelerin bilgi ve tecrübelerini Çorum’a tasiyarak, ilk olarak bir Ar-Ge merkezi olarak HÜBTUAM’i yapip burayi en son teknolojik cihazlarla donatarak, burada görev yapacak personelimize daha bina hizmete girmeden kalite yönetimi egitimi aldirarak güçlü bir üniversitenin, güçlü bir bilim yuvasinin ve güçlü bir Ar-Ge Merkezinin Çorum’a kazandirilmasini sagladik. Yeni olmayi avantaja dönüstürmeye gayret ettik. Böylece bizler, büyük üniversitelerin yillar sonra yaptiklarini ilk basta yaptik. Artik üniversitelerimizden beklentiler de degisti. Bizler yaptigimiz bu çalismayla, üniversitemizin sahip oldugu bilgi birikimini ve tecrübeyi, devletin bizlere sagladigi imkânlari, özel sektörle ve sanayiyle bir araya getirmeye ve bunlari katma degeri yüksek ürünler basta olmak üzere refahimiza dönüsecek her türlü imkani, çözümü ve ara yolu bulmaya çalisiyoruz. Simdiye kadar TSO ile birlikte omuz omuza çalistik. Böylelikle üniversitemiz ile sanayicilerimiz arasinda güzel bir sinerji olusturduk. Çorum TSO ile yaptigimiz protokolle üniversitemiz bünyesindeki enstitülerde lisansüstü egitim yapan ögrencilere kamu ve sanayinin ihtiyaçlari dogrultusunda lisansüstü tez yaptirilmasini, kurumlar arasindaki is birliginin güçlendirilmesini hedefledik. Çorum TSO Baskanimiz Sayin Çetin Basarahincal ile daha geçen yil yapmis oldugumuz is birligi uygulamasinin 2018 yilinin en iyi örnek uygulamalarindan biri olarak açiklanmasi bizleri ziyadesiyle memnun etmistir. Bu ve benzeri basari haberleri bizleri daha da gayrete getiriyor. Üniversite olarak üzerimize düseni bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonra da yapacagiz” seklinde kaydetti. http://www.corumhakimiyet.net/egitim/sanayi-odakli-lisansustu-tez-is-birligi-projesini-bakanlik-h7893.html

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..