'Sehzadeler Sehri' Amasya 650 Bin Turist Agirladi

Kültür turizminde marka haline gelen, Harsena Dagi, Pontus Kral Kaya Mezarlari bulunan ve UNESCO'nun "Dünya Mirasi Geçici Listesi"ne alinan "Sehzadeler sehri" Amasya, 2018 yilinin 11 ayinda 650 bin turist agirladi.

 

Son yillarda kültür turizminin yaninda termal, doga yürüyüsü ve av turizmiyle öne çikan Amasya'da valilik ve belediyenin turizm alaninda yaptigi çalismalar sonucu sehre gelen yerli ve yabanci turist sayisinda artis saglaniyor.

 

Birçok Osmanli sehzadesinin ilk egitimini aldigi ve devlet yönetimini ögrendigi yer olmasi dolayisiyla "sehzadeler sehri" olarak bilinen Amasya'da Harsena Dagi, Pontus Kral Kaya Mezarlari, Yaliboyu evleri, Sehzadeler Müzesi, Bimarhane ve Ferhat ile Sirin Asiklar Müzesi, kentin önemli tarihi, kültürel ve dogal unsurlari arasinda bulunuyor.

 

Amasya Valisi Osman Varol, yaptigi açiklamada, 2017 yilinda kenti 620 bin turistin ziyaret ettigini, 295 bin ziyaretçinin de kentte konakladigini söyledi.

 

Kenti bu yilin 11 ayinda 650 bin turistin gezdigini aktaran Varol, "Ülkemiz 2018 yilinda turizm alaninda çok önemli performans gösterdi. Ülkemizi ziyaret eden turist sayisi artis gösterdi. Ayrica iç turizmde de ciddi hareketlilik saglandi. Bunun bize yansimasi da turist sayimizda oldu" dedi.

 

Sehirdeki iki önemli müzenin bakim ve onarim çalismalari nedeniyle kapali olmasina ragmen konaklama sayisinda ciddi artis yasandigina isaret eden Varol, "329 bin ziyaretçinin sehrimizde konakladigini söyleyebiliriz. Buradan yola çikarak yil sonunda 750 bin ziyaretçi hedefimizi de yakalayacagimizi düsünebiliriz. 2018 yili, Türkiye genelinde oldugu gibi Amasya'da da çok verimli geçti diyebiliriz" ifadelerini kullandi.

 

Amasya'nin popülariteyle ilgili bir sorunu bulunmadigini vurgulayan Varol, söyle devam etti: "Bütün amacimiz ilimizi ziyaret eden turistleri biraz daha fazla ilimizde tutmak. Bu vesileyle de turizmin ilimize yaratacagi arti degeri artirmak. Bu baglamda konakla rakamlarina baktigimizda meydana gelen yüzde 14'lük artisin turizm gelirlerimizde çok önemli bir yansima yarattigini görebiliriz. Bu ivmeyi yakalamisken bunu sürdürecegiz. Önümüzdeki dönem çok önemli turizm projelerini hayata geçirecegiz. Özellikle açacagimiz birkaç ilave müze ve ilimizdeki rotalari, destinasyonlari artirmak vasitasiyla ziyaretçilerimizi burada biraz daha fazla tutacagiz. Böylece hem onlarin Amasya'nin bütün degerlerine ulasmalarini saglayacagiz hem de ilimize saglanan ekonomik katkiyi artirmis olacagiz"

 

Varol, Amasya'nin tarihi ve kültürel degerlerinin yaninda dogasi ve tabiatiyla da ön plana çiktigina dikkati çekerek, "Amasya binlerce yillik tarihe sahip bir sehrimiz. Bu tarihin hemen hemen her döneminden de birtakim eserler barindiriyor. Cografi ve ulasim olarak her türlü avantaja sahip. Anadolu cografyasinin tam ortasinda yer almasi dolayisiyla birçok bölgeden ulasimi çok kolay. Özellikle Türk-Islam tarihi bakiminda çok önemli eserlerimiz var. Amasya'yi görmemis olan, özellikle bu degerleri yasamak isteyen bütün insanlarimizi kente davet ediyorum" degerlendirmesinde bulundu. https://www.ntv.com.tr/seyahat/sehzadeler-sehri-amasya-650-bin-turist-agirladi,lHtopzN5eEOJDpupp9U6uw

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..