Hitit Üniversitesi Hitit Uygarligi Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Alman Madencilik Müzesi (Deutsches Bergbau-Museum Bochum) is birliginde düzenlenen "Tarih Öncesinde Anadolu Çalistayi" basladi.
Çalistayda bir açilis konusmasi yapan Bochum Ruhr Üniversitesi Arkeolojik Arastirmalar Enstitüsü Ögretim Üyesi hemsehrimiz Prof. Dr. Ünsal Yalçin, Anadolu’nun cografi konumu, iliman iklimi, zengin faunasi ile kalkolotik çaglardan bu yana insanlari kendine çektigini belirterek, “Insanlara bol besin kaynagi ve yasamlarini sürdürmeye elverisli ortamlara sunmustur. Sonra insanlar bu topraklarda yerlesik yasama geçerek bu topraklari vatan edinirler. Yerlesik hayata geçisle birlikte nüfus hizla artmis Anadolu yogun bir iskan görmüstür” dedi.
Konusmasinda Çorumla ilgili de açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Ünsal Yalçin, kentin verimli topraklar ve zengin dogal kaynaklara sahip oldugunu söyledi. Prof. Dr. Yalçin, Çorum’un tarihin her döneminde insan yasami için uygun bir ortam sundugunu söyledi.
Açilis konusmasinin ardindan çalistaya katilan bilim insanlari Anadolu’nun Kalkolitik ve Erken Tunç Çaglari dönemine ait bildirilerini sundular. Çalistaya Müze Müdürü Metin Çakar, Hitit Üniversitesi Hitit Uygarligi Uygulama ve Arastirma Merkezi yetkilileri ve kazi baskanlari katildi. http://www.milliyet.com.tr/tarih-oncesinde-anadolu-calistayi-basladi-corum-yerelhaber-3087828/
E - Posta Listemize Katılın !
Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..