Tokat’ta 22 Bin Dekar Alanda Findik Üretimi

Tokat Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Ali Yavas, Erbaa ilçesinde 20-22 bin dekar alanda findik üretimi yapildigini söyledi.

Türkiye’nin yas sebze ve meyve ambari konumundaki Tokat’ta domates, biber, seftali, kiraz, elma, bag yapragi, fasulye vb. ürünlerin yani sira karpuz, kivi ve findik gibi ürünlerde yetistiriliyor. Tokat’ta meyve üretimi olarak en fazla alanin findik oldugunu ifade eden Müdür Yavas, “Özellikle Erbaa ve az miktarda Niksar’da Samsun ve Ordu’ya sinir olan köylerimiz var. Gökal bölgesinde ciddi miktarda findik üretimimiz var. Bu seneki rekolte tahminimiz 20-22 bin dekar alanda 3 bin 500 - 4 bin ton civarinda” dedi.

Tokat denilince yas sebze ve meyve üretiminde basta domates, biber, bag yapragi, seftali, kiraz gibi ürünlerin akla geldigini ifade eden Müdür Yavas, Tokat’ta ciddi miktarda findik üretimi yapildigini sözlerine ekledi.

http://www.milliyet.com.tr/tokat-ta-22-bin-dekar-alanda-findik-tokat-yerelhaber-953184/

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..