Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafindan uygulanan, "Mesleki Egitimde Yenilikçi Yöntemler ve Paydaslar Arasinda Isbirliginin Gelistirilmesi" projesi kapsaminda gerçeklestirilen "Mesleki ve Teknik Egitimde Yenilikçi Yöntemler ve Isbirligi Olanaklari" çalistayi genis katilimla gerçeklestirildi. Çalistaya yurtdisindan akademisyen ve uzmanlar ile TR83 Orta Karadeniz Bölgesinden kamu ve özel sektör temsilcileri ile akademisyenler ve ögrenciler katildi.
Iki gün boyunca süren uluslararasi çalistay Teknoloji Fakültesi konferans salonunda yapildi. Çalistaya Amasya Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü, Amasya Ticaret ve Sanayi Odasi, Amasya ISKUR Müdürlügü, Amasya KOSGEB Il Müdürlügü, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) Amasya Yatirim Destek Ofisi, Çorum TSO Müdürlügü, Çorum TSE Il Müdürlügü, Tokat GOP Teknoloji Transfer Ofisi, Amasya Sanayici Is Adamlari Dernegi (ASIAD), Turhal MYO, Samsun OMUSIGEM Müdürlügü, Amasya Mesleki Egitim Müdürlügü, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlükleri, SILVERLINE firmasi temsilcileri ve yöneticileri ile üniversitemiz akademik personeli katki sagladi. Çalistayin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Metin Orbay mesleki egitimin önemine vurgu yaparak çalistayin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayirli olmasini temenni etti.
Çalistayda Romanya Alba Iulia Üniversitesinden Doç. Dr. Adrian Alexandru Tulbure, Doç. Dr. Ceuca Ioan Emilian ve Finlandiya'da bulunan Tampere University of Technolog'den Prof.Dr. Adrian Burian ile Almanya'dan katilan Dr. Kotzerek Andreas birer sunum yaptilar. Sunumlar sonrasi olusturulan iki farkli çalistay grubunda "Mesleki ve Teknik Egitimde Yenilikçi Yöntemler" ile "Kamu-Üniversite-Sanayi isbirligi Olanaklari" konusu incelendi.
Teknoloji Fakültesi Hibe Projesi nedir? Yürütücülügünü Prof. Dr. Metin Yavuz, Koordinatörlügünü Yrd. Doç.Dr. Ünal Kurt'un yaptigi "Mesleki Egitimde Yenilikçi Yöntemler ve Paydaslar Arasinda Isbirliginin Gelistirilmesi" baslikli proje TR83'deki Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya illerinde uygulaniyor.
TR83'deki 4 ilde toplam 8 adet seminer, Uluslararasi katilimli "Mesleki ve Teknik Egitimde Yenilikçi Yöntemler ve Isbirligi Olanaklari" temali çalistay, CAD/CAM, PLC/SCADA, Is Sagligi ve Güvenligi, KOSGEB onayli uygulamali girisimcilik, teknoloji ve inovasyon egitimleri, kariyer ve meslek danismanligi, Üniversite-Sanayi-STK isbirligi faaliyetleri projede yeralan bazi faaliyetler arasinda yer aliyor.