2023 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Desteği Programı Bilgilendirme Toplantısı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, 2023 yılı bütçesinden finanse edilmek üzere kamu kurum ve kuruluşları ile kar amacı gütmeyen diğer kurum ve kuruluşlar için  2023 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Desteği Programını 01/06/2023 tarihi itibariyle başvuruya açmıştır.

Bu program kapsamında TR83 bölgesinin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yatırım projeleri havuzunun güçlendirilmesi amaçlanmıştır. Programın genel amacına ve önceliklerine uygun, bir işletme modeli içeren yatırım projesi önerilerinin fizibilite etüdü ve eklerinin hazırlanmasına destek sağlanacaktır.

Ajansımız tarafından 2021-2023 yıllarında uygulanan Katma Değerli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programının genel ve özel amaçlarına doğrudan katkı sağlayacak alanlarda sunulacak başvurular desteklenebilecektir. Bu doğrultuda projelerin aşağıda belirtilen önceliklerden en az biriyle doğrudan ilgili olması gerekmektedir.

Öncelik-1: İmalat sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik yatırım projeleri için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-2: İhracat kapasitesinin artırılmasına yönelik yatırım projelerine ilişkin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-3: Üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, değer-tedarik zincirlerinin geliştirilmesi ve istihdam kapasitesinin artırılmasına yönelik fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-4: Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi (YHGP) Bölgesel Gelişme Ana Planı’nda yer alan imalat sektörleri, ihracat ve istihdam odaklı proje ve eylem önerilerinin hayata geçirilmesi, Güdümlü Proje Desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına yönelik yatırım projeleri geliştirilmesi için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Bu çerçevede program ile ilgili paydaşların bilgilendirilmesi amacı ile 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü Saat 11.00’de çevrim içi bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıya katılmak için kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Kayıt için tıklayınız.

 

Program ile ilgili sorularınızı kdb@oka.org.tr adresine iletebilir veya 0 362 431 24 00 numaralı telefondan Ajansımızı arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..