2023 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2023 yılı bütçesinden finanse edilmek üzere kamu kurum ve kuruluşları ile kar amacı güden kurum ve kuruluşlar için 2023 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Teknik Destek Programını 01/03/2023 tarihi itibariyle başvuruya açmıştır. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı teknik destek programı kapsamında turizm sektöründe yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek;

•          Eğitim verme

•          Danışmanlık sağlama,

•          Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama,

gibi kurumsal kapasite geliştirici faaliyetleri desteklemektedir.

Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 1.000.000 TL’dir. Proje başına verilecek destek tutarı;

  • Eğitim hizmeti için; azami 40.000 TL (KDV Dâhil)
  • Danışmanlık yolu ile program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama teknik destek talepleri için; azami 80.000 TL (KDV Dâhil)
  • İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ve sektörel dernekler vb. kurum/kuruluşların başvuru sahibi olduğu ve birden fazla kar amacı güden gerçek veya tüzel kişiliğe sunulacak, danışmanlık hizmetlerini içeren teknik destek talepleri için; azami 80.000 TL (KDV Dâhil)olarak belirlenmiştir.

Destek kapsamında başvuru sahiplerine doğrudan hibe verilmeyecek, satın alma süreci Ajans tarafından gerçekleştirilecektir.

Programın öncelikleri:

Bu program kapsamında Ajansımız tarafından 2021-2023 yıllarında uygulanan Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programının genel ve özel amaçlarına katkı sağlayacak başvurular desteklenebilecektir. Bu doğrultuda projelerin aşağıda belirtilen önceliklerden en az biriyle doğrudan ilgili olması gerekmektedir. Aynı konuda/alanlarda teknik destek almak isteyen kurumların ortaklıklar kurarak yaptıkları başvurular öncelikli olarak desteklenecektir.

Öncelik-1: Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründeki işletmelerin teknik ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi,

Öncelik-2: Kültür ve Doğa Turizmi alanı ile ilgili kamu kurumları, kooperatifler ve sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi

Öncelik-3: Kültür ve Doğa Turizmi alanı ile ilgili proje portföyünün geliştirilmesi

Başvuruların KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden alınması için son tarih 31.10.2023 Salı saat 23.59’dur. Bu tarih ve saat itibari ile KAYS sistemi başvurulara kapatılacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Yapılan başvuruya ilişkin taahhütnamenin sistem üzerinde elektronik olarak imzalanması veya ıslak imzalı taahhütnamenin elden teslim veya posta yoluyla en geç 03.11.2023 Pazartesi saat 17.00’a kadar teslim edilmesi gereklidir.

  • Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun Organize Sanayi Bölgesi, Yaşardoğu Cad. No:62, Tekkeköy/SAMSUN
  • Amasya Yatırım Destek Ofisi, Dere Mahallesi İğneci Baba Sk. No:30 AMASYA
  • Çorum Yatırım Destek Ofisi, Çorum TSO Binası Karakeçili Mah. Fuar Cad. No: 2, Kat: 1 ÇORUM
  • Tokat Yatırım Destek Ofisi, Kâbe-i Mescit Mahallesi Bekir Paşa Sokak No: 11 TOKAT.

Zamanında taahhütnamesi iletilmeyen projeler için mazeret kabul edilmez ve bu projeler değerlendirmeye alınmadan reddedilir. Başvuruda zorunlu olarak KAYS’a yüklenmesi gereken destekleyici belge örneklerine KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden veya Ajansımız internet sitesi (https://oka.ka.gov.tr) üzerinden erişilebilmektedir. Başvuruların tamamlanabilmesi için Başvuru Formuna ek olarak program başvuru rehberinde açıklanan destekleyici belgelerin imzalı/kaşeli hallerinin taranarak KAYS’a yüklenmesi gerekmektedir.

Programla ilgili sorularınız ve bilgi talepleriniz için;

Telefon: 0 362 431 24 00/2302

E-posta: marka@oka.org.tr

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..