2024 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Desteği Programı İlan Edildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, 2024 yılı bütçesinden finanse edilmek üzere kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için “Katma Değerli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Desteği Programı” kapsamında uygun proje başvurularının sunulması için 01.03.2024 tarihi itibariyle ilana çıkmış bulunmaktadır.

Programının öncelik alanları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir;

Öncelik-1: İmalat sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik yatırım projeleri için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-2: İhracat kapasitesinin artırılmasına yönelik yatırım projelerine ilişkin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-3: Üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, değer-tedarik zincirlerinin geliştirilmesi ve istihdam kapasitesinin artırılmasına yönelik fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-4: Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi (YHGP) Bölgesel Gelişme Ana Planı ve 2024-2028 TR83 Bölgesi Bölge Planı’nda yer alan imalat sektörleri, ihracat ve istihdam odaklı proje ve eylem önerilerinin hayata geçirilmesi, Güdümlü Proje Desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına yönelik yatırım projeleri geliştirilmesi için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-5:  İşletmelerin yeşil ve çağdaş teknolojilere dönüşümlerinin hızlandırılması ve kaynak verimliliğine yönelik uygulamaların geliştirilmesine yönelik yatırım projelerine ilişkin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi 

Öncelik-6: TR83 Bölgesi’nde liman, demiryolu, lojistik merkez, havayolu, konteyner toplama merkezleri gibi lojistik altyapının gelişimine katkı sağlamaya yönelik yatırım projeleri için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi 

Öncelik-7: Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası’nın (IBRD) finansör, Türkiye Cumhuriyeti’nin borçlanıcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının (STB) ise ana uygulama birimi olacağı Sosyal Olarak Kapsayıcı Yeşil Dönüşüm (Socially Inclusive Green Transition-SoGreen) projesinin 2. bileşeni olan Kapsayıcı ve Çevreci Topluluk Geçim Tesisleri kapsamına yönelik fizibilite çalışmalarının desteklenmesi

Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2.500.000 TL olup,

Bu program çerçevesinde verilecek destekler için asgari ve azami tutarlar,

Asgari tutar: 200.000 TL

Azami tutar: 500.000 TL

olarak belirlenmiştir. Destek kapsamında proje bütçesinin en az %25’i en fazla ise %75’i hibe olarak desteklenecektir.

Başvuruların KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden alınması için son tarih 24.12.2024 saat 23:59’dur. Bu tarih ve saat itibari ile KAYS sistemi başvurulara kapatılacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Yapılan başvuruya ilişkin taahhütnamenin sistem üzerinde elektronik olarak imzalanması veya ıslak imzalı taahhütnamenin Ajansa teslim edilmesi en geç 31.12.2024 saat 17:00’ye kadar yapılabilecektir. Zamanında KAYS üzerinden tamamlanmayan ve/veya ıslak imzalı taahhütnamesi Ajansa sunulmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Posta veya kargo şirketine bağlı gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2024 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Desteği Programı Başvuru Rehberi için tıklayınız.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..