Cumhurbaskanligimizin ilk 100 günlük Icraat Programi çerçevesinde, 81 Ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasina yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi arasinda önemli bir isbirligi tesis edildi. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alaninda gelisimlerine katki saglayan bu dört önemli kurumun katkilari ile Deneyap Türkiye hayata geçirildi.
Deneyap Türkiye’nin temel amaci, ülkemizin kalkinmasi için olmazsa olmaz gördügümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü olusturacak, teknoloji üretme yetkinligi yüksek genç bireyler yetistirmek.
Deneyap Teknoloji Atölyelerinin egitim modeli, iki yas grubundaki ögrencilerin girisimcilik, yaratici düsünme, elestirel düsünme, karmasik problemleri çözme, etkili iletisim ve takim çalismasi gibi becerileri kazanmalarina yönelik tasarlandi. Denayaplarda, ortaokul ve liseye baslangiç çagindaki gençlerimiz Tasarim-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazilim Teknolojileri, Havacilik ve Uzay Teknolojileri gibi alanlarda egitimler alacaklar. Toplamda 3 yillik bir süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarinda derinlesme, hem de proje üretme kabiliyeti elde edecekler. Bu gelisim süreci sonunda gelecegin teknoloji yildizlari haline gelecekler.
Deneyap Türkiye, ilk etapta 12 ilde hayata geçiyor. Diger sehirlerimizde de atölyelerimiz hizli bir sekilde açilmaya devam edecek. 2020 yili sonuna kadar ise tüm illerimizde gençlerimizle bulusmus olacak.
Gelecegin Teknoloji Yildizlari Belirleniyor!
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tüm ülkede teknoloji üretecek ortaokul ve lise ögrencilerine hizmet vermek üzere hazirlaniyor.
4., 5., 8., 9. Sinif ögrencileri ile lise hazirlik ögrencileri Adana, Ankara, Edirne, Eskisehir, Antalya, Konya, Erzurum, Trabzon, Manisa, Izmir, Mugla, Hakkari illerinde Mayis2019 itibariye egitimlere baslayacak
Egitime dahil olabilmek için yazili ve uygulamali sinava girmek gerekiyor. Belirlenen illerdeki ögrencilerimizin 10 Subat 2019 tarihine kadar basvurularini yapmalarini bekliyoruz. Matematik, fen, algoritma ve genel kültür içeriklerinin oldugu, problem çözme, elestirel düsünebilme, veri yorumlayabilme becerilerinin ölçülecegi sinav 17 Mart 2019 tarihinde gerçeklesecek.
Yazili sinavin ardindan, basari gösteren ögrenciler Nisan 2019'da uygulama sinavina dahil edilecek.
Nihai sonuçlarin açiklanmasi ile birlikte, Mayis 2019 itibariyle egitime hak kazanan ögrenciler ilan edilecektir.
Sinav kurallari ile ilgili belgeye ulasmak için linki tiklayiniz.