Tokat Gastronomi ve Sağlıklı Yaşam Buluşması

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat ilinde Gastronomi turizminin geliştirilmesi hedefi ile yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekliyor.

Geçtiğimiz yıl, ilde faaliyet gösteren ve sayısı 18’e ulaşan kadın kooperatiflerinde kadınların ürettiği ürünlerin yerel ve ulusal pazarlarda yerini alması, ürün çeşitliliğinin artırılması, kadınların gelir düzeyinin artırılması ve kooperatiflerin sürdürülebilirliklerinin sağlanmasına yönelik ünlü şefler eşliğinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında, yöresel yemek reçeteleri yorumlanmış ayrıca mevsime uygun sera ve tarla etkinlikleri ile kışlık hazırlıklar yapılmıştır.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürüttüğü Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programı kapsamındaki bu çalışmalarının devamı olarak 22-23 Haziran tarihlerinde, “Gastronomi ve Sağlıklı Yaşam Buluşması”nı düzenleyecek.

Etkinlik kapsamında, yerel yönetimler ve yerelde faaliyet gösteren restoranlar ile kadın kooperatiflerinin de iş birliği ile Uzm. Dr. Ender Saraç ve Uzm. Dyt. Taylan Kümeli eşliğinde “Sağlıklı Yaşam” temalı atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Bu atölyelerde; yöresel ve coğrafi işaret tescilli ürünler ve yemekleri sağlık açısından değerlendirilecek, ünlü uzmanların beslenme planlarına eklenebilecek özellikteki Tokat gastronomi unsurlarının hasadı yapılarak, sağlıklı ve sıfır atık prensibine uygun içerikler hazırlanacaktır. “Bayram Yemekleri” geleneği Tokat özelinde ele alınarak, kadın kooperatiflerinin özel ürünleri tadılacaktır. Örtü altı uygulama alanları ile mevsime uygun sebze ve yeşillik tarlalarının da ziyaret edileceği etkinlik, atölye çalışmalarına ilişkin içerikler, uzmanların sosyal medya hesaplarından yayımlanacaktır.

Etkinlik Tokat'a Dair ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı sosyal medya hesapları üzerinden de eş zamanlı olarak paylaşılacaktır.

 

 

Program:

22 Haziran, Perşembe

Uzman Dr. Ender Saraç İle Tokat Kahvaltısı

Örtü Altı Tarım Uygulama Alanları ve Sebze/Yeşillik Tarla Ziyaretleri

Uzman Gözü İle Tokat Gastronomi Tarihine Bakış

Sağlıklı Tokat Yöresel Yemekleri Atölyesi

Tokat Bir Bağ İçinde: Tokat Bağ Yaprağı Hasadı ve Bat Yapımı

Kiraz Hasadı

 

23 Haziran, Cuma

Uzman Dyt. Taylan Kümeli İle Tokat Kahvaltısı

Madımak Hasadı ve Madımak Yemeği Yapımı

Sıfır Atık Tarifli Tokat Yemekleri Atölyesi

Geçmişten Günümüze Bayram Yemekleri Atölyesi

Meyveli Lezzetlerin İzinde Yeşilırmak Kadın Kooperatifi Ziyareti

Coğrafi Yolundaki Lezzetler: Tokat Tarhanası Yapımı

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..