2023 Yılında OKA YK Başkanı Amasya Valisi Mustafa Masatlı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2023 yılında Amasya Valisi Mustafa Masatlı tarafından yürütülecek.

Kalkınma ajanslarının karar organı olan Yönetim Kurulunun başkanlığı vali tarafından yürütülürken, birden fazla ilden oluşan bölgelerde ilk yıl Ajans merkezi olarak tespit edilen ilin valisi tarafından, devam eden yıllarda ise illerin alfabetik sırasına göre bölgedeki valiler tarafından birer yıl süreyle dönüşümlü olarak yürütülüyor.

Bu kapsamda Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’ndan Dönem Başkanlığı görevini devralan Vali Mustafa Masatlı, “Ajansımızın bölgemize yapacağı çalışmaların önümüzdeki yılda da başkanlığımda arttırılarak devam ettirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda emekleri ve gayretleri için Tokat Valimiz Numan Hatipoğlu’na ve daha önceki dönem başkanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Mustafa Masatlı, 26.11.1969'da Sungurlu'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara ve Sungurlu'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.        

Mülki İdare Mesleğine 1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak başladı. 8 ay süre ile İngiltere'de bulundu. Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı (Bursa)  görevlerinde bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda seminer ve çalışmalarda bulundu. 2018-2020 yıllarında Ardahan Valisi olarak görev yaptı. 09.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle  Amasya Valisi olarak atanan Mustafa Masatlı, evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce biliyor.

2016 yılında Yılın  İdarecisi Ödülü’nün sahibi olan Mustafa Masatlı, yürüttüğü projeler ve çalışmalar sonucunda birçok başarı elde etti. Başbakan Binali Yıldırım tarafından 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına  karşı çalışmalarından dolayı “Teşekkür Mektubu”, Dışişleri Bakanı tarafından Bulgaristan’daki soydaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalarından dolayı “Teşekkür Belgesi” verildi.

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinde dini külliyeye “Dere Mahalle Kaymakam Mustafa Masatlı Dini Külliyesi” ismi, Alaçam Belediye Meclisince hükümet konağının karşısındaki sokağa “Kaymakam Mustafa Masatlı" ismi, Alaçam Göçkün Köyü Bölgesinde ağaçlandırılan 240 dekar alana “Mustafa Masatlı Ormanı” ismi, Demre Belediye Meclisince ilçe içindeki ana caddeye “Mustafa Masatlı Caddesi” ismi, Bahçesaray Belediye Meclisince en büyük mahalleye  “Sungurlu Mahallesi” ismi verilirken, aynı ilçelerden ve Ulaş ilçesinden “Fahri Hemşerilik Beratı” verildi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..