Amasya’da Dezavantajlı Gençlere İstihdam Sağlayacak Projede Kurslar Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2021 yılı Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Amasya ilinde desteklediğimiz, istihdam garantili  'Dezavantajlı Çocuk ve Gençler İçin Meslek Edindirme Eğitimleri ve İşgücü Piyasası İçin Destek' Projesi ile kurulan mesleki eğitim atölyelerinde kurslar başladı.

Tekstil, mobilya tasarım, CNC atölyelerinde eğitim almaya başlayan 180 genç, kursları başarı ile tamamlamalarının ardından, nitelikli elemanlar olarak İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları aracılığıyla istihdam edilecek.

OKA Yönetim Kurulu Üyesi, Amasya Valisi Mustafa Masatlı proje kapsamında Şehit Yılmaz Zengin Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan atölyeleri ziyaret ederek, eğitim alan gençlerle bir araya geldi.

Merkezde ve atölyelerde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Masatlı, “180 gencimizi burada eğiterek istihdam garantili olarak işgücü piyasasına dâhil edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan ‘2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’ kapsamında, hazırlanan proje ile ilimiz genelinde mevcut iş gücü piyasasının ihtiyaçları çerçevesinde, dezavantajlı gençlerimizin mesleki eğitimleri ve istihdamları hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda Şehit Yılmaz Zengin Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde, biraz önce birlikte incelemeler gerçekleştirdiğimiz, tekstil, mobilya tasarım ve CNC atölyeleri kurulmuş olup, Merkezimizde eğitimlere başlanmıştır. Merkezimizde ilk etapta 180 gencimizin istihdamlarına yönelik kurslar düzenlenecektir.” dedi.

Proje ile dezavantajlı gruplara yönelik girişimcilik eğitimi, kariyer rehberliği, üniversite hazırlığı ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de verilmesi, ayrıca İpekköy’de toplam 10 dönümlük arazi üzerine bungalov evler, eğitim ve etkinlikler için atölyeler ve çocuk parkının bulunacağı sosyal aktivite alanı yapılması planlanıyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..