Amasya’da E-Ticaret’e ve Girişimciliğe İlk Adım Semineri Düzenlendi

Ajansımızın kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla planladığı E-Ticaret’e ve Girişimciliğe İlk Adım Seminerlerinin ilki Amasya TSO iş birliği ile gerçekleştirildi.

Kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının ve kooperatif temsilcilerinin katıldığı programda; İnternet Üzerinden Satışın Avantajları, E-Ticarete Konu Ürünlerin Belirlenmesi, Web Sitesi ve Çevrim İçi Pazar Yerlerinin Kurulması, E-Ticaret İçin Sosyal Medya Araçlarının Kullanılması konularında eğitim verildi.

İlk olarak Uluslararası İş Geliştirme Uzmanı Kortan Ersoy, e-ticaret yeni başlamak isteyenlerin izleyeceği yol hakkında bilgi verdi. Ardından, Vergi Dairesi Uzmanı Selçuk Tarhan girişimcilere ve evden çalışanlara yönelik vergi istisnaları hakkında sunumunu gerçekleştirdi. KOSGEB KOBİ Uzmanı Necip Melih Koç ise girişimcilik destek programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Soru ve cevaplarla devam eden programda katılımcıların merak ettiği hususlarda ayrıntılı bilgiler paylaşıldı.

Amasya’nın Kadın Girişimcilerinden Başarı Hikâyeleri

Programın ikinci yarısında Amasya Merkez’de ve Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren üç başarılı kadın girişimci hikâyelerini katılımcılarla paylaştı.

DOFA Metal kurucusu Selma Özabdal, pandemi döneminin başında atıldığı girişimcilik serüveninde yaşadığı zorluklar ve büyüme adımlarını aktardı.

CANNCUP kurucusu Ayten Altunkaynak, kâğıt bardak sektörüne nasıl girdiğini ve tamamı özel gereksinimli gençlerden oluşan üretim kadrosunun hikâyesini paylaştı.

Son olarak Deha Montessori Kreş ve Anaokulu kurucusu Burcu Bostancı eğitim sektöründe gördüğü ihtiyacı ve bu ihtiyacı gidermek için uluslararası çapta başarı kazanmış bir eğitim metodunu Amasya’ya nasıl getirdiğini anlattı.

Tüm gün süren etkinliğin sonunda Ajans Genel Sekreterimiz Mehlika Dicle, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı konusunda yürütülen çalışmalardan ve Ajansın destek mekanizmalarından bahsetti.

Dicle, bu tür organizasyonların girişimciler arasında iş birliğini artırdığına da dikkat çekerek OKA’nın Türkiye genelinde girişimcilik özelinde çalışan sayılı Ajanstan biri olduğunu, Ajans çalışmalarının başta dezavantajlı kesimler olmak üzere Bölgenin kalkınması için her alanda titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.

Kalkınma Ajansları Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı Teması

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak ve iş dünyasında liderliklerini desteklemek amacıyla 2024 ve 2025 yılı çalışma temasını “Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı” olarak belirledi.

Kalkınma Ajansları, bu tema çerçevesinde sağladıkları proje destekleri ve danışmanlık hizmetleriyle kadınların iş gücündeki, toplumsal yaşamda ve girişimcilik ekosistemindeki rollerini güçlendirmeyi hedefliyor.

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..