Amasya’da Kooperatifçilik “GÜÇKA” İle Atılıma Geçecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Karadeniz Bölgesi’nde, Ajansımız tarafından yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye (GÜÇKA) Projesi’nin destek sözleşmesi imzalandı.

14 Haziran’da, Amasya’da düzenlenen Sözleşme İmza Törenine, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Mustafa Örgüt ve OKA Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörleri ile OKA personeli katıldı.

Toplam bütçesi 4,2 milyon TL olan proje kapsamında; Amasya ilinde üretilen ürünlerden katma değerli üretim yapan 13 adet kadın kooperatifine üretim için gerekli makine ve teçhizat sağlanacak. Kooperatif üyelerine, ayrıca Amasya Kadın Konuk Evi’nde kalan ve gizlilik kararı olmayan 200 kadına kooperatifçilik, girişimcilik, finansal okuryazarlık, pazarlama, ürün tasarımı, ürün geliştirme eğitimleri verilerek, mesleki ve teknik becerileri geliştirilecek.

Proje kapsamında kadınlar tarafından üretilen ürünlerin satılabileceği, satış noktaları da oluşturulacak. Böylelikle kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması, kadın istihdamının ve nitelikli üretimin arttırılması yoluyla bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlanacak.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..