Basın Mensupları Tokat’ta Ağırlandı

Ajansımız koordinasyonunda ve Anadolu Ajansı (AA) iş birliğiyle basın mensupları Tokat ilinde ağırlandı.

Tokat’ın turizm destinasyonları, mutfağı, tarihi, kültürü ve yatırım ortamı tanıtımının yapıldığı 26-27 Kasım’daki “Tokat Basın Turu”na TRT’den Muhabir Emrah Kuş ve Kameraman Necmi Hastürk, Sözcü Gazetesi’nden Habip Atam, CNN Türk Muhabiri Merve Tokaz ve Kameraman Doğukan Yıldırım, ANKA’dan Edda Sönmez, Yenişafak Gazetesi’nden Şahin Şen, AA’dan Melike Gallenkuş ve Aişe Hümeyra Bulovalı, Milliyet İnternet’ten Damla Güler, Milliyet Gazetesi’nden Elif Altın, Milli Gazete’den Bekir Sıtkı Şirin, Türkiye Gazetesi’nden Yücel Koç, Haber Global’den Şifa Kaymak, Akşam Gazetesi’nden Ali Demirtaş ve DPA’dan Ergin Hava katıldı.

Tokat Basın Turu’nun ilk gününde Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında, basın mensupları ile toplantı gerçekleştirildi.

"Burada yapılacak çok is var"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda Tokat'ın çok özel bir konumda yer aldığını kaydetti. Hatipoğlu, "Burada yapılacak çok iş var ve biz de bunları yapmaya çalışıyoruz. Burada hizmet etmekten ve artı değer oluşturmaktan ziyadesiyle memnunum" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da, gazetecilere yapmış olduğu açıklamalarda Tokat'ın özelliklerine dikkat çekti. Eroğlu konuşmasında, "Tokat'a gelen misafirlerimiz hep güzel bir şekilde ayrılıyor. Tokat'ın tanınırlığını artırma noktasında ciddi şekilde çalışıyoruz. Bu buluşmalar ve ziyaretleri çok önemli görüyoruz. Biz Tokat'ı birkaç noktadan şekillendirmeye çalışıyoruz. Bunun başında tarım ve tarımla bağlantılı sanayi geliyor. Birçok ürünün üretiminde Tokat ilk 10'da yer alıyor. Tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında daha da ilerlemek ve büyümek istiyoruz. İkinci olarak turizmi sayabilirim. Turizm noktasında çok değerli unsurlara sahibiz. Yine belli sanayi alanlarında kümeleşmeye çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerini genişletme alanında valiliğimiz ile ciddi bir çalışma içerisindeyiz" dedi. 

OKA Tokat YDO İl Koordinatörü Mehlika Dicle tarafından gerçekleştirilen Tokat İli Yatırım Ortamı konulu sunumun ardından, medya temsilcileri ile 900 Yüzyılda 900 Yıl Tarih Şehir Turu yapıldı.

Şehir turunda Tokat ilçe merkezinde Ajansımız tarafından desteklenerek hayata geçen müzeler ve tarihi mekânlar ve yine Ajansımız tarafından 2020 Yılı Güdümlü Proje Desteği ile yürütülen  “Akdağ'ın Zirvesinden Kazova'ya Kırsal Turizm Rotası Projesi” kapsamındaki “Ballıca Mağarası Tabiat Parkı” ziyaret edildi.

Programın 2’inci gününde Almus ilçesinde, medya temsilcileri ile birlikte OKA destekli “Almus Tufantepe Rekreasyon Alanları Geliştirme Projesi” ile Harami ve Çatak Yaylaları ziyaret edildi.

İki günlük Basın Turu’nda, Tokat'ın essiz güzelliklerine, hayata geçen yatırımlara, uygulanan başarılı projelere şahit olan basın mensupları, deneyim ve görüşlerini haberlerine taşıdılar.  

Habertürk

TRT Haber

NTV

ulusal.com

Yenişafak

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..