26 MART 2015

BI-NET Projesi Kapanis Toplantisi Gerçeklestirildi

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen Karadeniz Havzasi Sinir Ötesi Isbirligi Programi kapsaminda desteklenen “Bölgesel Is Kuluçka Merkezleri Agi- Black Sea BI-Net Projesi”nin 2 yillik uygulama dönemi 26 Mart 2015 tarihi itibariyle son bulmaktadir. Projenin Kapanis Toplantisi 25 Mart 2015 tarihinde OKA Yönetim Kurulu üyeleri ve proje paydaslarinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kapanis Toplantisi açilis konusmasini OKA Genel Sekreteri Sayin Mevlut ÖZEN yapti. Proje Odak Noktasi Yöneticisi Asli MORAL proje kapsaminda gerçeklestirilen faaliyetler, projenin çiktilari, proje ile ulasilan sonuçlari içeren bir sunum gerçeklestirdi. Sunumun ardindan proje dâhilinde gerçeklestirilen önemli faaliyetlerden olan KOBI egitimlerine dâhil olan ve Moldova’da düzenlenen Is Forumu’na katilan iyi uygulama örnegi Karbon Plastik adina Sayin Rasih PAYALI deneyimlerini aktaran bir konusma gerçeklestirdi. Konusmasinda Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi’nin desteklerinden ne ölçüde yararlandigini, bu desteklerin firmanin büyümesine olan etkisini, ihracat yapma kapasitesindeki artisi dile getirdi. Toplantinin kapanis konusmalarinin OKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Yusuf Ziya YILMAZ ile OKA Yönetim Kurulu Baskani ve Amasya Valisi Sayin Ibrahim Halil ÇOMAKTEKIN tarafindan gerçeklestirilmesinin ardindan toplanti sona erdi.

2013 Mart – 2015 Mart tarihleri arasinda uygulanan “Bölgesel Is Kuluçka Merkezleri Agi- Black Sea BI-Net Projesi”nde Ajansimizin yani sira diger ortaklar olan Moldova, Yunanistan, Romanya, Ermenistan ve Ukrayna temsilcileriyle basarili çalisma ziyaretleri gerçeklestirilmis ve önemli kazanimlar elde edilmistir. Çalisma ziyaretlerinde, bahsi geçen ülkelerde kuluçka merkezleri ziyaret edilerek tecrübeler paylasilmis; kuluçka merkezi yöneticileri ve KOBI’ler için faydali egitimler düzenlenmistir.

6 ortak ülkede toplam 150 KOBI’ye ticarilestirme ve uluslararasilastirma konularinda danismanlik verilmistir. Ayrica çesitli isbirlikleri olusturulmustur. Projede elde edinilen bu kazanimlarin degerlerini korumalari için sürdürülebilirlik kavrami ön plana çikmaktadir. OKA olarak KOBI’lerimizin ve girisimcilerimizin yaninda, onlara destek olmayi sürdürecegiz. Bu vesileyle temel amaci Karadeniz Havzasinda yer alan ülkelerde daha güçlü ve sürdürülebilir kalkinmayla daha güçlü bölgesel isbirligi ve ortaklik saglamak olan ENPI Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi kapsaminda yürütülen projenin sonuç raporu 25 Mart 2015 tarihinde gerçeklestirilen bu toplanti araciligiyla kamuoyu ile paylasildi. Raporda proje uygulamalari hakkinda bilgilerin yani sira ülkemizde ön planda olan kuluçka merkezleriyle ilgili bilgiler de sunulmaktadir. 

Proje sonuç raporuna ulasmak için tiklayiniz...

Projenin detaylari ve BI-Net resmi web sitesine ulasmak için tiklayiniz

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..