Canik Keşif Kampüsü’nde Geleceğin Mühendisleri, Teknoloji Girişimcileri, Liderleri Yetişiyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) desteğiyle kurulan Canik Keşif Kampüsü’nde geleceğin mühendisleri, teknoloji girişimcileri, liderleri yetişiyor.

Gençlere Özel Teknoloji ve İnovasyon Yatırımı

Bilim ve teknolojinin toplumda geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan Keşif Kampüsü; başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her katmanında ilgi ve merak uyandırarak bilim ve teknoloji okuryazarı bir toplum yetiştirmeyi hedefliyor.

Toplam 4,5 milyon TL bütçeli, Canik Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğu “Canik Keşif Kampüsü Projesi” ile Samsun’a astronomi, havacılık-uzay keşif, fizik-kimya, insan-doğa bilimleri, matematik, deneyap atölyeleri ile istihdam odaklı üretim atölyesi donanımları kazandırıldı.

Kampüsün iç dekorasyonunda kullanılan tüm ürünler, tasarımıyla birlikte yine OKA desteğiyle hayata geçen Canik Meslek Edindirme Kursları’nda (CAMEK) yer alan atölyelerde titizlikle hazırlandı.

Teknofest Karadeniz’de açılışı gerçekleştirilen ve “Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü” adı verilen kampüste, Deneyap Atölyelerine ek olarak Astronomi, Havacılık ve Uzay Keşif Alanı, Fizik Atölyesi, Kimya ve İnsan Bilimleri Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Atölyesi, Üretim Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi ve Destekleyici Eğitim Atölyesi yer alıyor. Ayrıca kampüs içerisinde bilimsel çalışmaların sergileneceği özel sergi alanları ve gençlerin bir arada vakit geçireceği Bilim Kafe bulunuyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Kullanıma Açıldı

Gençlerin bilim ve teknoloji alanında uygulamalı olarak eğitim alacağı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kullanıma açıldı.

E-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşacak Öğrenci Seçme Sınavında başarılı olan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ücretsiz bir şekilde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) eğitmenleri eşliğinde Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta özel olarak hazırlanan eğitim müfredatı çerçevesinde eğitim alacak. Eğitim süreci ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşuyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için Öğrenci Seçme Sınavı başvuruları devam ediyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 4 ve 5’inci sınıf öğrencileri 30 Ocak 2023 tarihine kadar https://www.t3kys.com/tr/kesifkampusu/login-kesifkampusu-profile/ web adresi üzerinden sınav başvurusunda bulunabiliyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..