CEDIS3 Projesi “Girişimci Keşif Süreci ve Akıllı Uzmanlaşma Stratejilerinin Yönetişimi” Eğitimi Samsun’da Düzenlendi

Türkiye'de Akıllı Uzmanlaşma Stratejilerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması için Kapasite Artırımı Teknik Destek Projesinin (CEDIS3) Kapasite Geliştirme Bileşeni altındaki “Girişimci Keşif Süreci ve Akıllı Uzmanlaşma Stratejilerinin Yönetişimi” konulu üçüncü eğitim programı 15-19 Nisan tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirildi.

Eğitim programına, Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri uzmanları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü (KAGM) uzmanlarından oluşan yaklaşık 100 katılımcı ve proje teknik yardım ekibi üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmaları; KAGM Planlama, Programlama ve Kentsel Gelişme Dairesi Başkanı Zeyneb Ersayın, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreter Vekili Mehlika Dicle, Proje Koordinatörü Merve Altundere ve Proje Takım Lideri Krzysztof Siwek tarafından yapıldı.

“Akıllı Uzmanlaşma Sürecinde Girişimci Keşif Sürecinin (EDP) Rolü” paneli ile başlayan eğitim programında 5 gün süresince Girişimci Keşif Süreci (EDP) aşamalarına ve S3 Yönetişimine odaklanılan zengin bir içerik aktarıldı. Programda ayrıca uygulamalı atölye çalışmaları ve CEDIS'in bölgesel faaliyetlerine ilişkin özel oturumlar düzenlendi, tecrübe paylaşımı yapıldı. Kapanış oturumunda ise AB Genişleme ve Komşuluk Bölgesi Kapsamında Akıllı Uzmanlaşma Stratejileri değerlendirildi.

CEDIS3 Projesi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen CEDIS3 Projesi, tüm ilgili paydaşların Türkiye'de etkili akıllı uzmanlaşma stratejileri geliştirme ve uygulama kapasitelerini artırmayı amaçlıyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeylerde gerekli ağların ve yönetişim mekanizmalarının oluşturulmasına katkıda bulunmayı, uygulamalı kapasite geliştirme faaliyetleri ve pilot uygulamalar yoluyla yerel aktörlerin uluslararası ve bölgeler arası iş birliğine daha fazla katılımını teşvik etmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, Kapasite Geliştirme Bileşeni, Ağ Oluşturma Bileşeni, Pilot Akıllı Uzmanlaşma Stratejileri Geliştirme Bileşeni olarak üç bileşen altında faaliyetler yürütülüyor.

Proje Web Sitesi: https://www.smartturkiye.org/

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..