CMDP Desteği İle Kurulan Terme Ortak Kullanım Tesisinde Atölye Kurulum Çalışmaları Tamamlandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2022 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında desteklenen, Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Terme Belediyesi ve Terme Birlik Makine A.Ş. iş birliğiyle yürütülen "Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi” Projesinde atölye kurulum çalışmaları tamamlandı.

Orta Karadeniz Bölgesinden Samsun’un dâhil olduğu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı bölgesel çekim merkezi niteliğini haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılmasını hedefliyor. Bu kapsamda destek alan ve Ajans koordinasyonunda makine ekipman tedarik süreçleri tamamlanan Terme Ortak Kullanım Tesisi (Terme OKT) yakın zamanda faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 20 Milyonluk Yatırım

CMDP kapsamında 9,8 milyon TL hibe desteği alan Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi ile Terme ilçesinde eşfinansmanla birlikte 20 milyon TL’ye yakın yatırım hayata geçiriliyor. Bu yatırım ile hem Terme’ye hem de bölge ve çevre illere metal işleme alanında hizmet verilecek.

İlçenin Tarım Makineleri Alanındaki Potansiyeli Güçlenecek

Terme ilçesinde tarım makineleri, motorlu kara araçları, römork ve çekici imalatı yapan ve metal sanayiinde faaliyet gösteren küçük işletmelere metal işleme ve tasarım alanında hizmet vermek amacıyla kurulan Terme OKT, aynı zamanda işletmeleri tek çatı altında toplayarak, imalatçılara katma değerli ürün üretebilme, aynı standartta imalat yapma ve gelen ihracat taleplerine cevap verebilme imkânı sağlayacak.

Terme Sanayi Sitesi içerisindeki 900 m2 kapalı ve 300 m2 açık alanda hizmet verecek olan Ortak Kullanım Tesisi, Terme’de tarım makineleri alanında üretim yapan imalatçıların ortaklığıyla kurulan Terme Birlik Makine A.Ş. tarafından işletilecek.

Atölyede 6 teknik personel istihdam edildi ve imalat çalışmaları başladı. Önümüzdeki dönemde yapılacak tanıtım çalışmaları ile atölye bilinirliğinin, üretim ve istihdam kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..