Çorum’da “İhracatta Hedef Pazar Belirleme Pratik Bilgiler Eğitimi” Verildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi hizmetleriyle Bölgesindeki KOBİ’lerin ihracat kapasitesini güçlendirmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda planlanan çalışmalardan “İhracatta Hedef Pazar Belirleme Pratik Bilgiler” Eğitimi, Çorum Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü iş birliğinde, 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü, Çorumlu firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Çorum OSB Toplantı Salonu’ndaki eğitimde; Kalkınma Ajansı faaliyetleri, firmalara özel ve bütüncül hizmetin sunulduğu Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi hizmetleri ile 2023 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı tanıtımının ardından ihracatta hedef pazar belirleme kriterleri, ilgili internet siteleri ve veri tabanları teorik ve uygulamalı olarak ele alındı.

Hedef pazarların belirlenmesini takiben, Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi’nin üye olduğu potansiyel müşteri veri tabanları kullanımı, firmalarla uygulamalı olarak paylaşıldı. Eğitim, katılımcı firmaların ihtiyaçlarına yönelik bilgi ve uygulamalarla da zenginleştirildi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..